Šport > Nogomet
17 ogledov

Fabregas: "Vesel sem, kjer sem zdaj"

Barcelona Arsenal Messi Fabregas EPA
"Fabregas bi se rad vrnil v domovino, v domače mesto," razkriva Arsenalov Bacary Sagna. A zdaj se je oglasil tudi sam Cesc Fabregas. Barcelona? "Za zdaj ne vem nič. Vesel sem, kjer sem zdaj. Vse ostalo so le ugibanja."

Tako kot lansko poletje bo tudi letošnje v znamenju novic in govoric o Cescu Fabregasu in njegovi želeni selitvi iz Arsenala v Barcelono. Arsene Wenger ga ni pripravljen prodati. "Sem nogometaš Arsenala. Tukaj sem bil zadovoljen osem let in sem še zdaj," po nekaj dneh molka na ugibanja o svoji prihodnosti odgovarja Fabregas. "Ta hip ne razmišljam o nogometu, saj sem na počitnicah. Sprejel nisem še nobene odločitve. Resnica je, da ni vse odvisno od igralca. Za zdaj ne vem nič. Vesel sem, kjer sem zdaj. Vse ostalo so le ugibanja. Nikoli pa ne reci nikoli, saj se lahko zgodi karkoli." Priznava pa, da želi lovorike. "Igralec, ki ni frustriran, če ne osvaja pokalov, laže sam sebi ali pa nima ambicij. Imamo dobrega trenerja, eno najboljših baz mladih igralcev. Mislim, da lahko napredujemo in nekega dne osvojimo kak pomemben pokal."Španski mediji ugibajo, da bi morala Barcelona za Cesca plačati okoli 40 milijonov evrov.

 

"Cesc želi v Barço in razumem ga"

Najprej so ga v Katalonijo vabili Gerard Pique, Xavi in Andres Iniesta, zdaj pa njegovo željo po odhodu iz Londona razkriva Bacary Sagna. "Lahko povem, da je res, da si Cesc želi v Barcelono." Francoz bi seveda rad, da ostane, enako si želi tudi za svojega rojaka Samirja Nasrija, ki ga vabi Manchester United.

"Fabregas bi se rad vrnil v domovino, v domače mesto, tja, kjer je njegova družina," zatrjuje Arsenalov Sagna. "Rad bi igral za eno najboljših ekip na svetu, za Barcelono. In povsem ga razumem." Obenem pa Sagna poudarja, da se mu bo želja težko uresničila. "Trenutno je še vedno Arsenalov kapetan." Danes 24-letni Cesc je star vsega 16 let iz Barcelone odšel v Arsenal, kjer se je razvil v enega najboljših vezistov na svetu, zdaj bi torej rad nazaj v matični klub.

Pa vendarle Fabregasov odhod ni povsem izključen, saj je Arsenal pripravljen na prevetritev ekipe, kakšrne ni imel že nekaj let. "To bo zelo aktivno poletje, tako jaz kot Arsene bova imela veliko dela," je dejal direktor kluba, Ivan Gazidis. O imenih ni želel, da pa so že krenili v pogovore z Lillom za Gervinha, ni več skrivnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.