Šport > Nogomet
22 ogledov

Kdo prihaja, kdo zapušča Arsenal

Arsene Wenger Žurnal24 main
Londonski Arsenal bo poleti deležen več kadrovskih sprememb, saj je pritisk po lovorikah vse večji. Najprej morajo rešitvi vprašanje Samirja Nasrija, nato bodo šli v lov na napadalca: Benzema ali Gervinho?

Manchester United je s porazom v finalu Lige prvakov dojel, da za evropski naslov nima dovolj adutov. Arsenal, ki mu je sredi zime dobro kazalo na štiri lovorike, je spomladi ostal praznih rok. Poleti bosta oba kluba aktivna na nogometni tržnici. Topničarji želijo najprej poskrbeti za vprašaje v zdajšnjem kadru. Tako so Samirju Nasriju in Gaelu Clichyju dali do prvega julija čas, da se razjasnita, ali želita podaljšanje pogodbe ali ne.

Arsene Wenger ne želi, da bi Nasri naslednje poletje, ko mu poteče pogodba, odšel kot prosti igralec. Če ne bo privolil v podaljšanje, ga bodo raje prodali že letos. "Ne vem, če bom podpisal novo pogodbo," je dejal na reprezentančnem zboru. "Pogovori potekajo. Za zdaj o tem ne razmišljal preveč, osredotočam se na tekmo s Poljsko." Francoze ta čaka v četrtek. Nasri okleva, ker naj bi si ga želel Manchester United. Celo reprezentančni soigalec Patrice Evra ga je pozval, naj se mu pridruži na Old Traffordu.

Na izhodnih vratih z Emiratesa je danski napadalec Nicklas Bendtner. Noče biti rezervist. Od leta 2005 je nastopil na 98 tekamah, a Wengerja ni prepričal, da bi postal član prve postave. "Še ene takšne sezone ne bom imel. 100-odstotno moram zapustiti Arsenal," je dejal.

Kako okrepiti napad? Želja je Karim Benzema (Real Madrid), še večja pa prvi zvezdnik prvakov Ligue 1, Gervinho. A zanj bo bitka huda. Želijo ga tudi Liverpool, Tottenham, Newcastle in Everton, če omenimo le angleške klube. Odškodnina zanj pa naj bi znašala okoli 17 milijonov evrov. Prvi je ponudbo zanj dal Liverpool (za 13 milijonov).

Pod pritiskom javnosti, da naj Wenger začne razmišljati o izkušenih okrepitvah in naj ne stavi le na mladeniče, naj bi francoski strateg zdaj razmišljal še o Scottu Parkerju, Alexu Chamberlainu in Petru Odemwingieju.

In Cesc Fabregas? Gotovo ne bo manjkalo govoric, da se vrača v Barcelono, a na koncu ga skoraj zagotovo ne bodo izpustili iz Londona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.