Šport > Nogomet
8 ogledov

Po pretepu Santosu tretjič Libertadores

Copa libertadores finale pretep
1/12
Reuters
Brazilski Santos je tretjič osvojil Copo libertadores, južnoameriško Ligo prvakov. Na povratni tekmi finala so z zadetkoma Neymarja in Danila urugvajski Peñarol premagali z 2:1.

Prva tekma finala Cope libertadores se je pred tednom dni v Montevideu končala z 0:0, tako je o novem prvaku Južne Amerike odločala povratna v Sao Paulu. Urugvajci so igrali za svojo peto lovoriko in prvo po 24 letih, Brazilci pa za tretjo in prvo po letu 1963.

Santos je vse svoje upe polagal na najstniško senzacijo Neymarja in ta jih ni razočaral. Bil je najbolj nevaren igralec na povratni tekmi in je v 47. minuti svojo ekipo povedel v vodstvo z 1:0. Drugega za brazilsko moštvo je prispeval še en golobradež Danilo. Tako je Santos slavil z 2:1 in pred domačimi navijači dvignil pokal.

"Mislim, da sem si zaslužil ta pokal," je malce sebično dejal trener Santosa, Muricy Ramalho, ki mu pred tem ni uspelo na klopi Sao Paula, Sao Caetaña in Fluminenseja. "Toliko let sem se trudil za ta pokal. Verjamem, da si ga Santos res zasluži."

Tekma se sicer ni končala na športen način, saj so po zadnjem sodnikovem žvižgu na zelenico poleg  igralcev in trenerjev vdrli še navijači obeh moštev in začel se je množični pretep. "To se pač včasih zgodi, ko nekateri težko prenesejo poraz," je o za Južno Ameriko "običajni" situaciji povedal Neymar.


Na finalu je bil tudi legendarni Pele, ki je v letih 1962 in 1963 s Santosom Copo libertadores že osvojil. Izpostavil je predvsem prispevek Neymarja. "Je zelo talentiral igralec. V prvem polčasu ni bil najboljši, saj je Peñarol igral dobro obrambo, nato pa je eksplodiral."

Copa libertadores, finale, povratna tekma:

SANTOS : Peñarol : Santos 2:1 /0:0/
Neymar (47), Danilo (67); Durval (80/ag)

*V poševnicah je izid prve tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.