Šport > Nogomet
3 ogledov

Villas-Boas tri leta v Chelseaju

Villas-Boas EPA
Andre Villas-Boas, 33-letni nekdanji trener Porta, je podpisal triiletno pogodbo s Chelseajem, kjer je nadomestil v maju odpuščenega Carla Ancelottija. Tako kot navdušencev ob podpisu pogodbe ne manjka niti skeptikov.

"Andre je eden najboljših mladih trenerjev in je kljub kratki karieri dosegel že veliko,“ pravi Chelseajeva spletna stran: "Njegova ambicioznost, osredotočenost in odločnost so razlogi, da lahko moptvo popelje do uspehov tako v domačih kot evropskih tekmovanjih. Andre bo svoje izkušnje prinesel v klub, ki ga pozna, saj je tu že deloval tri leta. Vedno je bil zelo spoštljiv do Chelseaja in vsi se veselimo dela z njim.“

Triintridesetletnik, bivši trener Porta, ki ga imenujejo novi José Mourinho, je imel v pogodbi izstopno klavzulo za 15 milijonov evrov. Villas-Boas je Portu poslal faks, v katerem je zapisal, da bo izkoristil svojo izstopno klavzulo in sam plačal odškodnino.

Najmlajši s pokalom Evropske lige

Villas-Boas je svojevrsten fenomen, saj je brez velikih igralskih izkušenj v sila kratkem času postal izjemno obetaven trener. Kariero je začel pri le 23 letih na Deviških otokih, nato pa deloval kot pomočnik trenerja v Portu, Chelseaju in Interju, v sezoni 2009/10 je vodil portugalsko Coimbro, pred začetkom lanske pa kot glavni trener sedel na klop Porta, s katerim je osvojil Evropsko ligo in tako postal najmlajši trener, ki mu je to uspelo.

Odhajata še Falcao in Hulk?

Lahko se zgodi, da mu bo iz Porta v London sledil tudi njihov najboljši igralec zadnje sezone Radamel Falcao. Ta je dal v minuli sezoni Evropske lige kar 17 golov. "Če bo Villas-Boas res novi trener Chelseaja, je normalno, da mu bodo igralci, ki so mu najbolj blizu, sledili," je dejal agent Falcaa, Claudio Mossi.

Oglasil se je še eden od zvezdnikov Porta, Hulk. "Pred počitnicami sem podaljšal svojo pogodbo s Portom za še dve leti. A če bo zame in za klub dobra priložnost, se prestop lahko zgodi. Nimam posebne želje, v kateri ligi bi rad igral. Na Portugalskem sem povsem zadovoljen, a vesel bi bil tudi, če bi odšel v Španijo, Italijo, Anglijo ali Nemčijo." Morda bo tudi zanj zanimanje pokazal Chelsea, tako kot sta to že storila Tottenham in Manchester City.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.