Robbnova mojstrovina strla podmornico

Foto: Žurnal24 Klaas Jan Huntelaar je debitiral v dresu Reala.
V derbiju 17. kola La Lige je Real Madrid z zadetkom Arjena Robbna in na krilih izjemnega vratarja Ikerja Casillasa premagal Villarreal. Na vrhu po zmagi nad Mallorco (3:1) ostaja Barcelona.
Oglej si celoten članek
 

Španija, 17. kolo

Barcelona : Mallorca 3:1
Valencia
: Atletico M. 3:1
Real M. : Villarreal 1:0
Athletic B. : Espanyol 1:1
Malaga
: S. Gijon 1:0
Valladolid : R. Santander 0:1
Recreativo H.
: Numancia 3:1 
Almeria
: Betis 1:0
Sevilla : Osasuna 1:1
Getafe : Deportivo 1:2

Nedeljski derbi kola na Santiagu Bernabeu so bolje pričeli nogometaši Reala, ki so si v uvodnih 15 minutah pripravili tri lepe priložnosti, a je bil vratar Villarreala Diego Lopez vedno na pravem mestu, ob poskusu Arjena Robbna v 12. minuti pa je imel tudi nekaj sreče, saj se je žoga od prečke odbila za vrata rumene podmornice. Nizozemski ofenzivni vezist je bil znova v prvem planu v 31. minuti, ko je izjemno prodrl po desni strani, preigral tri nogometaše Villarreala, nato pa z izjemnim strelom z levico povedel beli balet v vodstvo. Gostje so bili blizu izenačenja že v naslednjem napadu, ko se je po akciji Marcusa Senne in Giuseppa Rossija sam pred Ikerjem Casillasom znašel Robert Pires, a je španski reprezentančni vratar ukrotil strel Francoza. Španski prvaki so bili blizu podvojitve vodstva v 40. minuti, ko je po globinski diagonalni podaji Lopez s skrajnimi močmi blokiral poskus novinca Klaasa Jana Huntelaarja iz neposredne bližine.

Giuseppe Rossi (desno) je zapravil veliko priložnost za izenačenje. © Reuters 

 
Drugi del so bolje začeli gostje, ki so si prek Josebe Llorenteja hitro ustvarili dve lepi priložosti, a je Casillas ostal nepremagan. Vratar čete Juande Ramosa je bil znova v ospredju v 71. minuti, ko je Ariel Ibagaza z desne strani sanjsko podal na glavo Rossija, ki pa s petih metrov ni premagal Casillasa. Slednji je s pomočjo konic prstov žogo odbil prek vrat. V nadaljevanju tekme se je Real prebudil, a je Lopez strela Wesleya Sneijderja in Roystona Drentheja odbil v kot. Tik pred koncem je osamljeni branilec Sebastian Eguren zapravil še eno izjemno priložnost za izenačenje, ko je z glavo zgrešil s sedmih metrov. Od ostalih nedeljskih tekem omenimo zmago Racinga na gostovanju pri Valladolidu z zadetkom povratnika Nikole Žigića . Z enakim izidom kot Racing je slavila tudi Almeria , ki je z zadetkom Corone premagala Betis , pri katerem je Branko Ilič sedel na klopi. V večernem obračunu je Sevilla zapravila priložnost, da bi se prebila na drugo mesto lestvice, ko je pred domačimi gledalci le remizirala z Osasuno . Za goste iz Pamplone je v izdihljajih tekme zadel nekdanji član Deportiva Walter Pandiani . Prav nogometaši iz La Corune pa so v zadnji tekmi kola po zaslugi Sergia , ki je v 81. minuti zadel z 11-metrovke, prišli do treh točk na gostovanju pri vedno neugodnem Getafeju .

Barcelona še naprej ohranja vrhunsko formo.  © EPA

 
Prvo srečanje na španskih igriščih v letu 2009 so bolje začeli nogometaši Mallorce , ki so v 14. minuti povedli po samostojnem prodoru Aritza Aduriza, ki ga je Bask zaključil s sijajnim lobom prek vratarja Barcelone Victorja Valdesa . Blaugrana je odgovorila v osrednjem delu prvega polčasa, ko je po nekaj zamujenih priložnostih ( Eidur Gudjohnsen je stresel prečko) Xavi podal iz kota, Carles Puyol je podaljšal do Thierrya Henrya , ki je na drugi vratnici z diagonalnim strelom zadel ob pomoči vratnice. Tudi v drugem polčasu so bili gostitelji boljši nasprotniki, a je bil najprej Samuel Eto'o v 59. minuti premalo zbran, 16 minut kasneje pa je Gudjohnsen podal do osamljenega rezervista in povratnika po poškodbi Andresa Inieste , ki je zabil v prazno mrežo za 2:1. Počasni televizijski posnetek je razkril, da je bil Islandec Gudjohnsen ob začetku akcije v prepovedanem položaju, a sodniki zadetka niso razveljavili, kar je izvalo ogorčenje pri nogometaših Mallorce.

Srečanje si je ogledal Diego Armando Maradona. © EPA

 
Do konca srečanja so varovanci Pepa Guardiole, pri katerih je počival Lionel Messi,  nadzorovali položaj, gostje iz Balearov pa so v predzadnji minuti srečanja ostali brez branilca Josemija , ki si je po prekršku nad Iniesto prislužil drugi rumeni karton. V sodnikovem podaljšku je po podaji nekdanjega člana Mallorce Eto'oja in slalomu v kazenskem prostoru gostov izid tekme postavil Yaya Toure . Katalonci tako nadaljujejo sijajno serijo v sezoni, saj so dobili že 14 izmed 17 tekem v La Ligi. Edini poraz v sezoni so doživeli že v prvem kolu, ko jih je ukanila Numancia . Po tekmi je strateg Guardiola dejal: "Srečanja po božiču so vedno nevarna. K sreči nam je uspelo zadržati formo, odigrali smo potrpežljivo in pametno."

David Silva je bil junak na Mestalli. © Reuters

 
Drugo sobotno srečanje na Mestalli so bolje začeli nogometaši Valencie , ki so zadeli že v peti minuti, a je sodnik zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavil zadetek Davida Silve . Pritisk netopirjev se je skozi prvi polčas stopnjeval in v 34. minuti je sodniška trojka kompenzirala nekaj preteklih napak in po teatralnem padcu Rubna Baraje v kazenskem prostoru Atletica je z 11-metrovke zadel David Villa . Le pet minut kasneje je bilo že 2:0, ko je Miguel odvzel žogo branilcem gostov, podal do osamljenega Silve, ki je ukanil Lea Franca z natančnim strelom z levico. Pred odmorom je za kanček upanja rojo-blancosov z zadetkom z 11-metrovke poskrbel Diego Forlan . V nadaljevanju je ritem igre nekoliko upadel, zmagovalca pa je z izjemnim strelom z levico s 30 metrov v 69. minuti potrdil Silva. Varovanci Javierja Aguirreja so imeli v končnici srečanja nekaj priložnosti za znižanje zaostanka, a jim je veselje preprečil izjemni vratar Renan Brito.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.