Robi Kranjec: "Je malce grenkega priokusa, ker ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Uspeh naših skakalcev so pozdravili tudi bronasti junaki iz Salt Lake Cityja.
Oglej si celoten članek

Uspeh slovenske skakalne vrste, ki je v Pekingu osvojila ekipno srebrno olimpijsko medaljo na veliki skakalnici, je pozdravila tudi generacija bronastih skakalcev iz Salt Lake Cityja. Čez štiri dni bo namreč minilo 20 let od njihovega uspeha, a so bili Primož Peterka, Robert Kranjec, Peter Žonta in Damjan Fras enako veseli tudi današnje medalje.

Dvakratni skupni zmagovalec sezone svetovnega pokala Peterka je v odzivu za STA čestital četverici srebrnih skakalcev in vsem trenerjem, ki jim pomagali na poti do uspeha. "Pri ekipnem uspehu se pokaže predvsem to, da delajo dobro," je še dejal.

Foto: Profimedia smučarski skoki

O tem, ali so bili morda slovenski skakalci vendarle tudi manjši osmoljenci v negotovih vremenskih razmerah in so zato ostali celo brez naslova olimpijskih prvakov, ni želel razmišljati, saj je dejal, da je na to takoj po tekmi že pozabil in da je treba biti predvsem vesel medalje.

Zmaga Avstrije zanj ni presenečenje, saj gre za skakalno velesilo, ki pa ji Slovenija po njegovih besedah tesno diha za ovratnik. "Prav med tekmo sem razmišljal, da imamo v Planici najboljši skakalni center na svetu za treninge, kar je bil velik vložek, a zdaj žanjemo uspehe," je še dejal Peterka.

Foto: Profimedia Srebrni iz Salt Lake Cityja

Še danes se z veseljem spominja časov, ko se je skupaj s takratnimi sotekmovalci veselil medalje na olimpijskih igrah, kot je dejal, pa komaj čaka tudi, da bo lahko konec tedna čestital tudi junakom letošnjih iger na Kitajskem.

Vrhunske uvrstitve se je zelo razveselil tudi Kranjec, ki je razplet tekme pospremil skupaj s terensko olimpijsko ekipo Vala 202 v Celju.

Kot je dejal za STA, je res dišalo tudi po zlatem odličju, vseeno pa so lahko fantje presrečni nad tem, kar jim je uspelo. Prepričan je, da bo tudi Peter Prevc po smoli s četrtim mestom na posamičnih tekmi zadovoljen odpotoval domov z dvema novima olimpijskima medaljama.

Foto: Profimedia Srebrni iz Salt Lake Cityja

"Malce grenkega priokusa je morda samo v tem, da so bili tako blizu zmage in so velik del tekme tudi vodili. Srebro je vrhunski dosežek, cilj je bila medalja, zato vse čestitke vsem," je dodal nekdanji odlični letalec, ki se že veseli tudi zaključka sezone na največjih skakalnicah, predvsem pa tekem v Planici, kjer si želi tudi gledalce.

Da so bili prav slovenski skakalci med četverico najboljših verjetno največje žrtve spremenljivih vetrovnih razmer, se strinja tudi Žonta, a ob tem dodaja, da je po eni strani morda nekaj malega zmanjkalo za zlato medaljo, a po drugi strani bi lahko bili na koncu tudi četrti.

"Štiri favorizirane ekipe so bile zelo izenačene, pogoji pa precej težki in za zlato je zmanjkalo nekaj sreče," je za STA ocenil Ljubljančan, ki ga je malo presenetila slabša predstava norveškega olimpijskega prvaka Mariusa Lindvika na tej skakalnici, kar je njegovo ekipo na koncu stalo tudi medalje.

Foto: Profimedia Srebrni iz Salt Lake Cityja

Avstrijci ga niso presenetili na vrhu, čeprav bi tudi oni po njegovih besedah lahko bili na koncu četrti, tako nepredvidljiva in tudi zanimiva je bila ekipna tekma. Upa, da s sedanjim uspešnim delom v slovenskih smučarskih skokih ne bo treba čakati naslednjih dvajset let na novo ekipno medaljo.

Četrti član "ameriške" odprave je bil Fras, ki si je tekmo danes ogledal v olimpijskem studiu Televizije Slovenija, kjer je povedal, da so skakalci dobro opravili večji del sezone, nastopi na olimpijskih igrah pa so zanj popoln presežek.

"Spomnim se iger iz Salt Lake Cityja, kjer smo bili skakalci med seboj zelo povezani. Verjamem, da so tudi ti, ki nas zastopajo danes. Družili smo se doma in na olimpijskem tekmovanju. Že preden smo sploh poleteli preko luže, smo vedeli, da se brez medalje domov ne bomo vrnili," je dejal Fras, ki je vesel tudi za Petra Prevca, da mu je po smoli na posamični tekmi na obeh ekipnih tekmah uspelo na najlepši način.

Tudi njega je presenetil slabši nastop norveške ekipe, ki je ostala brez ekipne medalje, kar kaže na to, da nikjer ni absolutnih favoritov in da se lahko tudi največjim zgodi, da ga polomijo. "Pri nas bo zagotovo veselje, pri njih pa bodo verjetno malo jokali," je še dodal Fras, ki je še povedal, da ga v skokih zadnje čase ni več veliko.

Foto: Profimedia Srebrni iz Salt Lake Cityja

 

Kakšna smola Noro, koliko boljše razmere so imeli Avstrijci! Ta številka pove vse! Ekstremne razmere Slovenci poskrbeli za sanjski zaključek skakalnega programa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.