Robin van Persie zabil trojčka

Foto: Reuters van persie manchester united Foto: Reuters van persie manchester united Foto: Reuters van persie manchester united Foto: Reuters van persie manchester united Foto: Reuters ferdinand manchester united Foto: EPA arsenal podolski Foto: EPA arsenal podolski Foto: EPA arsenal wenger Foto: Reuters gerrard liverpool Foto: EPA liverpool suarez Foto: Reuters carlos tevez Foto: Reuters park ji sung bobby zamora Foto: Reuters yaya toure manchester city Foto: Reuters yaya toure manchester city Foto: Reuters jose mourinho manchester city QPR Foto: Reuters anton ferdinand carlos tevez Foto: Reuters shaun wright phillips david silva Foto: Reuters jermain defoe leon barnett Foto: Reuters gareth bale robert snodgrass Foto: Reuters matt taylor west ham united Foto: Reuters kevin nolan west ham united Foto: Reuters guy denel dimitar berbatov
Southampton je proti Mancester Unitedu vse do 87. minute vodil z 2:1, nato pa je dva gola zabil Robin van Persie, skupaj hat trick in v seštevku štiri gole na treh tekmah. Arsenal je na derbiju z 2:0 premagal Liverpool in se pomaknil na sedmo mesto.
Oglej si celoten članek

Do 87. minute je Southampton, zadnje moštvo lige, ki doslej še ni bilo nagrajeno s točko, vodil z 2:1 proti Manchester Unitedu. Čeprav je nizozemski superzvezdnik zabil gol, a tudi zgrešil 11-metrovko sredi drugega polčasa. Vragom se je torej obetal peklenski scenarij – drugi poraz v treh kolih. A Nizozemec, ki je za debelih 22 milijonov funtov pred kratkim prestopil iz Arsenala, se s takšnim zaključkom ni strinjal. Z glavo je zabil v sodnikovem podaljšku svoj stoti zadetek v Premier League, en gol pa primaknil že v 87. minuti. Seštevek po prestopu v Manchester? Štirje goli v treh tekmah.

Foto: Reuters van persie manchester united Arsenal pahnil Liverpool v obup

Arsenal si je na derbiju z Liverpoolom na Anfieldu priigral udobno zmago 2:0, za kar sta poskrbela novinca Lukas Podolski in Santi Cazorla. Dva remija 0:0 po prodaji Robina van Persieja Unitedu sta pri številnih že vzbujala dvome o letošnji topničarski kakovosti. Zamišljenega pa so pustili novega domačega trenerja Brendana Rodgersa, ki je v treh kolih z Liverpoolom nabral zgolj točko. Rdeči so posledično skromni četrti, gledano od spodaj navzgor.

Manchester City ostaja brez poraza

Manchester City si je že v prvih minutah srečanja priigral tri udarce iz kota, ki pa niso obrodili sadov. Modri so še naprej prevladovali in do konca 14. minute izvajali že šest kotov. V prve pol ure tekme so imeli aktualni prvaki Premier lige kar 70 odstotno posest žoge, kar so izkoristili v 16. minuti, ko je odbito žogo v mrežo pospravil Yaya Toure. City je še naprej zlahka nadzoroval potek srečanja in se kljub nevarnemu poskusu Granera v zaključku prvega polčasa na odmor podal z minimalno prednostjo.
Foto: Reuters jose mourinho manchester city QPR V drugem polčasu so nogometaši QPR težko zadrževali posest žoge, vendar so se v 58. minuti vseeno uspeli dokopati do izenačujočega zadetka. Veselje pa ni trajalo dolgo, saj je podajo Teveza že nekaj minut kasneje izkoristil Džeko, ki je povišal na 2:1. Končnih 3:1 je v sodnikovem podaljšku postavil Carlos Tevez, ki je potrdil nove tri točke Cityja.

Tekmo je v živo spremljal tudi trener Real Madrida Jose Mourinho. Portugalec si je prišel ogledat tekmece belega baleta v skupinskem delu Lige prvakov.

Prepričljivi West Ham

Prva je bila na sporedu tekma med West Ham Unitedom in Fulhamom, ki so jo domačini dobili s 3:0. Uspešni so bili tudi nogometaši West Bromwicha, ki so z dvema goloma v drugem polčasu premagali Everton. Tottenham in Norwich sta igrala izenačeno (1:1), prav tako neodločeno pa se je končal obračun Wigana in Stoka (2:2).

Swansea brez popolnega izkupička

Swansea bi se z zmago na vrhu lestvice pridružila Chelseaju, - Londončani so svojo tekmo 3. kola odigrali vnaprej - a jim je stoodstotni izkupiček po treh tekmah preprečil Sunderland (2:2).

Še bolj pestro bo v nedeljo, ko si bosta na derbiju na Anfiledu nasproti stala Liverpool in Arsenal. Topničarji v letošnji sezoni še niso zadeli, ob tem pa velja omeniti, da prav tako še niso prejeli zadetka.

Premier liga, 3. kolo:

Manchester City : Queens Park Rangers 3:1 (1:0)
Touré (16), Zamora (59), Dzeko (61), Tevez (90)

West Ham United : Fulham FC 3:0 (3:0)
Nolan (2), Reid (29), Taylor (41)

West Bromwich Albion : Everton 2:0 (0:0)
Long (66), McAuley (83)

Swansea City : Sunderland 2:2 (1:2)
Fletcher (41, 45), Routledge (45), Michu (66)

Tottenham Hotspur : Norwich City 1:1 (0:0)
Dembélé (69), Snodgrass (85)

Wigan Athletic : Stoke City 2:2 (1:1)
Maloney (5/11m), Walters (40/11m), Santo (49), Crouch (76)

Liverpool : Arsenal 0:2 (0:1)
Podolski (31), Cazorla (68)

Newcastle United : Aston Villa 1:1 (0:1)
H. B. Arfa (60); Clark (22)

Southampton : Manchester United 2:3 (1:1)
Lambert (16), Schneiderlin (56); Van Persie (23, 87, 90)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.