Šport > Nogomet
37 ogledov

Robin van Persie zabil trojčka

Manchester City
1/22
EPA
Southampton je proti Mancester Unitedu vse do 87. minute vodil z 2:1, nato pa je dva gola zabil Robin van Persie, skupaj hat trick in v seštevku štiri gole na treh tekmah. Arsenal je na derbiju z 2:0 premagal Liverpool in se pomaknil na sedmo mesto.

Do 87. minute je Southampton, zadnje moštvo lige, ki doslej še ni bilo nagrajeno s točko, vodil z 2:1 proti Manchester Unitedu. Čeprav je nizozemski superzvezdnik zabil gol, a tudi zgrešil 11-metrovko sredi drugega polčasa. Vragom se je torej obetal peklenski scenarij – drugi poraz v treh kolih. A Nizozemec, ki je za debelih 22 milijonov funtov pred kratkim prestopil iz Arsenala, se s takšnim zaključkom ni strinjal. Z glavo je zabil v sodnikovem podaljšku svoj stoti zadetek v Premier League, en gol pa primaknil že v 87. minuti. Seštevek po prestopu v Manchester? Štirje goli v treh tekmah.

van persie manchester united | Avtor: Reuters Reuters
Arsenal pahnil Liverpool v obup

Arsenal si je na derbiju z Liverpoolom na Anfieldu priigral udobno zmago 2:0, za kar sta poskrbela novinca Lukas Podolski in Santi Cazorla. Dva remija 0:0 po prodaji Robina van Persieja Unitedu sta pri številnih že vzbujala dvome o letošnji topničarski kakovosti. Zamišljenega pa so pustili novega domačega trenerja Brendana Rodgersa, ki je v treh kolih z Liverpoolom nabral zgolj točko. Rdeči so posledično skromni četrti, gledano od spodaj navzgor.

Manchester City ostaja brez poraza

Manchester City si je že v prvih minutah srečanja priigral tri udarce iz kota, ki pa niso obrodili sadov. Modri so še naprej prevladovali in do konca 14. minute izvajali že šest kotov. V prve pol ure tekme so imeli aktualni prvaki Premier lige kar 70 odstotno posest žoge, kar so izkoristili v 16. minuti, ko je odbito žogo v mrežo pospravil Yaya Toure. City je še naprej zlahka nadzoroval potek srečanja in se kljub nevarnemu poskusu Granera v zaključku prvega polčasa na odmor podal z minimalno prednostjo.

jose mourinho manchester city QPR | Avtor: Reuters Reuters
V drugem polčasu so nogometaši QPR težko zadrževali posest žoge, vendar so se v 58. minuti vseeno uspeli dokopati do izenačujočega zadetka. Veselje pa ni trajalo dolgo, saj je podajo Teveza že nekaj minut kasneje izkoristil Džeko, ki je povišal na 2:1. Končnih 3:1 je v sodnikovem podaljšku postavil Carlos Tevez, ki je potrdil nove tri točke Cityja.

Tekmo je v živo spremljal tudi trener Real Madrida Jose Mourinho. Portugalec si je prišel ogledat tekmece belega baleta v skupinskem delu Lige prvakov.

Prepričljivi West Ham

Prva je bila na sporedu tekma med West Ham Unitedom in Fulhamom, ki so jo domačini dobili s 3:0. Uspešni so bili tudi nogometaši West Bromwicha, ki so z dvema goloma v drugem polčasu premagali Everton. Tottenham in Norwich sta igrala izenačeno (1:1), prav tako neodločeno pa se je končal obračun Wigana in Stoka (2:2).

Swansea brez popolnega izkupička

Swansea bi se z zmago na vrhu lestvice pridružila Chelseaju, - Londončani so svojo tekmo 3. kola odigrali vnaprej - a jim je stoodstotni izkupiček po treh tekmah preprečil Sunderland (2:2).

Še bolj pestro bo v nedeljo, ko si bosta na derbiju na Anfiledu nasproti stala Liverpool in Arsenal. Topničarji v letošnji sezoni še niso zadeli, ob tem pa velja omeniti, da prav tako še niso prejeli zadetka.

Premier liga, 3. kolo:

Manchester City : Queens Park Rangers 3:1 (1:0)
Touré (16), Zamora (59), Dzeko (61), Tevez (90)

West Ham United : Fulham FC 3:0 (3:0)
Nolan (2), Reid (29), Taylor (41)

West Bromwich Albion : Everton 2:0 (0:0)
Long (66), McAuley (83)

Swansea City : Sunderland 2:2 (1:2)
Fletcher (41, 45), Routledge (45), Michu (66)

Tottenham Hotspur : Norwich City 1:1 (0:0)
Dembélé (69), Snodgrass (85)

Wigan Athletic : Stoke City 2:2 (1:1)
Maloney (5/11m), Walters (40/11m), Santo (49), Crouch (76)

Liverpool : Arsenal 0:2 (0:1)
Podolski (31), Cazorla (68)

Newcastle United : Aston Villa 1:1 (0:1)
H. B. Arfa (60); Clark (22)

Southampton : Manchester United 2:3 (1:1)
Lambert (16), Schneiderlin (56); Van Persie (23, 87, 90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.