Šport > Nogomet
26 ogledov

Veliki derbi brez zmagovalca

usain bolt manchester united
1/26
Reuters
Veliki derbi 2. kola angleške lige med Manchester Cityjem in Liverpoolom ni postregel z zmagovalcem. V izredno napetem obračunu številnih preobratov so domači dvakrat povedli, a lanskoletni zmagovalci Premier lige se niso predali in iztržili točko. Že včeraj sta zmagi vknjižila Manchester United in Chelsea.

Liverpool dvakrat vodil, na koncu iztržil le točko

roberto mancini brenda rodgers | Avtor: Reuters Reuters
Obračun Liverpoola in Manchester Cityja je upravičil naziv derbi, saj je postregel kar s štirimi zadetki in številnimi preobrati. Že v prvi minuti tekme je izven kazenskega prostora sprožil Steven Gerrard, ki pa tarče ni zadel. Isti nogometaš je čez dve minut streljal še enkrat, a ponovno brez uspeha. V osmi minuti so prvič poskusili tudi gostje, strel Kolarova pa je ubranil Reina. Za vročino pred vrati Liverpoola je v 19. minuti poskrbel Tevez, njegove žoge se je dotaknil Reina, ki je celo oplazila vratnico, nato pa se je domači vratar pravočasno vrnil na svoje mesto. Še naprej smo gledali izenačen dvoboj, bolj nevaren pa je bil Liverpool, kar so z zadetkom kronali v 34. minuti. Po odlični podaji Gerrarda je z glavo zadel Martin Skrtel in Anfield dvignil na noge. Rezultat se do konca prvega polčasa ni spremenil.

V drugem polčasu je City pritiskal in v 63. minuti izenačil po strelu Toureja. Veselje ni trajalo dolgo, saj je Anfield ponovno zabobnel tri minute kasneje, ko je s prostega strela domače ponovno v vodstvo popelja Suarez. Končnih 2:2 je v 80. minuti postavil Carlos Tevez, ki je kaznoval napako Skrtela, preigral domačega vratarja in žogo poslal v prazen okvir vrat.

Arsenal v letošnji sezoni še brez zadetka

Četa Arsena Wengerja tudi po dveh odigranih kolih ostaja brez zadetka. Prejšnji teden so remizirali s Sunderlandom, podobna zgodba pa se je odvijala v nedeljo, saj se je obračun Arsenala in Stoka končal brez zadetkov.

V soboto so bile na sporedu prve tekme drugega kola angleške Premier lige. Po nekoliko slabšem začetku so si točke priigrali nogometaši Manchester Uniteda. Med drugim sta zadela oba novinca, Robin van Persie in Šindži Kagawa. Zelo prepričljiva sta bila Everton in Swansea City, Tottenham pa je zmago zapravil v 90. minuti.

V prvi tekmi sobotnega dne so nogometaši Swansea Cityja gladko, s 3:0, premagali West Ham United. Valižani imajo tako po dveh tekmah popoln izkupiček šestih točk, obenem pa so nasprotnikom v letošnji sezoni ''nasuli'' že osem golov. Prejšnji teden so s 5:0 povozili Queens Park Rangers.

Van Persie zabil prvenec, huda poškodba Rooneya

wayne rooney poškodba | Avtor: EPA EPA
V sodnikovem podaljšku obračuna med Manchester Unitedom in Fulhamom jo je močno skupil Wayne Rooney, ki ga je pohodil eden izmed nogometašev Fulhama in mu dodobra odprl stegensko mišičo. Anglež bo po prvih predvidevanjih odsoten kar štiri tedne. "Zelo grda poškodba. Wayne je že v bolnišnici. Vse kaže, da bo manjkal štiri tedne," je pojasnil trener Uniteda Alex Ferguson.

Manchester United je po presenetljivem porazu proti Evertonu v prvem kolu tokrat želel popraviti vtis. Obračun je od prve minute začel tudi nova okrepitev Robin van Persie, kar se je izkazalo za zelo dobro odločitev. Najprej je navijače rdečih vragov prestrašil Duff, ki je že v tretji minuti Fulham popeljal v vodstvo. Ravnotežje je v 10. minut vzpostavil Van Persie, ki je po asistenci Evraja sprožil v desni zgornji kot in United popeljal do izenačenja. Še pred koncem prvega dela, natančneje v 35. minuti, pa je odbito žogo v gol pospravil Kagawa in United je povedel. Le šest minut kasneje je nov žebelj v krsto Fulhama zabil Rafael Da Silva, ki je bil z glavo uspešen znotraj šestmetrskega prostora.

usain bolt manchester united | Avtor: Reuters Reuters
Manchester United je v drugem polčasu pritiskal naprej, nekaj upanja za goste pa je v 64. minuti ponudil Nemanja Vidić, ki je dosegel avtogol. Štiri minute kasneje je v igro vstopil Wayne Rooney, ki je zamenjal strelca drugega zadetka, Šindžija Kagawo. Lanskoletni viceprvaki so še naprej napadali. Dvakrat je iz prostega strela poskusil Rooney, a gola do konca srečanja nismo več videli. Tekmo med Manchester Unitedom in Fulhamom je spremljal tudi Usain Bolt.

eden hazard fernando torres | Avtor: Reuters Reuters
Nove tri točke so vknjižili nogometaši Evertona, ki so s 3:1 odpravili Aston Villo. Dolgo smo čakali zadetek na tekmi West Bromwicha in Tottenhama, prvi pa so mrežo zatresli slednji. Ko je že kazalo, da bodo varovanci Andrea Villasa Boasa osvojili pomembne tri točke, jim je slavje preprečil Morrison, ki je izenačil v 90. minuti. Z neodločenim izidom sta se razšla Norwich City in Queens Park Rangers (1:1), Wigan Athletic pa je z dvema goloma v drugem polčasu premagal Southampton (2:0). Prepričljivo predstavo so prikazali lanskoletni zmagovalci Lige prvakov. Nogometaši Chelseaja so z 2:0 premagali Newcastle United. V prvem polčasu smo gledali zelo dinamičen nogomet, Londončane pa je v vodstvo z bele točke popeljal Hazard. Še pred sodniškim piskom za konec prvega dela je vodstvo povečal Fernando Torres, ki se očitno vrača v pravo formo. V drugem polčasu je kvaliteta igre nekoliko padla, Chelsea pa je rutinirano tekmo pripeljal do konca.

Premier liga, 2. kolo:

Liverpool : Manchester City 2:2 (1:0)
Skrtel (34), Touré (63), Suarez (66), Tevez (80)

Stoke City : Arsenal FC 0:0 (0:0)

Chelsea FC : Newcastle United 2:0 (2:0)
Hazard (22/11m), Torres (45)

Swansea City : West Ham United 3:0 (2:0)
Rangel (20), Michu (29), Graham (64)

Aston Villa : Everton FC 1:3 (0:3)
Pienaar (3), Fellaini (31), Jelavic (44), Ahmadi (75)

Tottenham Hotspur : West Bromwich Albion 1:1 (0:0)
Assou-Ekotto (74), Morrison (90)

Southampton FC : Wigan Athletic 0:2 (0:0)
Santo (51), Kone (89)

Manchester United : Fulham FC 3:2 (3:1)
Duff (3), Van Persie (10), Kagawa (36), Silva (41), Vidić (64, a.g.)

Norwich City : Queens Park Rangers 1:1 (1:1)
Jackson (11), Zamora (19)

prestavljeno zaradi obilnih padavin:
Sunderland AFC - Reading FC

Komentarjev 1
  • bojovi 21:53 25.avgust 2012.

    Ima še kdo težave z nalaganjem slik?