Roglič bo dobil novega zvezdniškega sotekmovalca

Foto: Profimedia
Zvezdnik ciklokrosa Wout van Aert bo 1. marca okrepil Rogličevo ekipo.
Oglej si celoten članek

Nizozemski kolesar Wout van Aert, aktualni svetovni prvak v ciklokrosu, bo po številnih zapletih v zadnjih mesecih od 1. marca 2019 nosil dres ekipe slovenskega zvezdnika Primoža Rogliča LottoNL-Jumbo oziroma Jumbo-Visma, kakor se bo imenovala od 1. januarja.

Vsestranski van Aert je v letošnjem letu dirkal za ekipo Verandas Willems-Crelan, s katero je prekinil pogodbo za sezono 2019, primer pa se je znašel na belgijskem sodišču in v obravnavi Mednarodne kolesarske zveze (Uci). Vodstvo Verandas Willems-Crelana je menilo, da je 24-letnik sodelovanje prekinil neupravičeno, zato je želelo odškodnino, grozilo je, da bo preprečilo predčasen prestop svojega zdaj že nekdanjega zvezdnika.

Primer je zdaj rešen, Jumbo-Visma pa je predčasno sklenila dogovor z van Aertom, ki se je letos izkazal s tretjim mestom na dirki Strade Bianche, devetim na dirki po Flandriji, 13. na Pariz-Roubaix, bronom na evropskem prvenstvu v Glasgowu ter skupno zmago na dirki po Danski.

Foto: Profimedia Wout van Aert

Van Aert in Jumbo-Visma sta se sicer že pred sporom dogovorila za pogodbo, ki bi stopila v veljavo s sezono 2020. Zanj sta se zanimali tudi moštvi Bahrain-Merida in Lotto-Soudal.

"Mislim, da sem v zadnji sezoni dosegel odlične rezultate, zato sem imel priložnost govoriti z različnimi ekipami. Jumbo-Visma je potrkala na moja vrata in to mi je bilo všeč. Glede na okoliščine se bom v svetovno serijo vključil že leta 2019. Občutek je dober. Menim, da lahko še veliko napredujem," je po podpisu pogodbe povedal van Aert, ki bo do marca nastopal še na dirkah v ciklokrosu, nato pa se bo osredotočil na enodnevne dirke.

Dodatna pomoč Kolesarski zvezdnik želi pomagati Rogliču napasti Tour

Nizozemska ekipa je te dni na pripravah v Španiji. V ponedeljek je nizozemski zvezdnik Jumba Steven Kruijswijk najavil, da bo v prihodnji sezoni vse stavil na dirko po Franciji, kamor bo šel tudi prvi sprinter ekipe, Nizozemec Dylan Groenewegen. Na katerih velikih dirkah bo nastopil Roglič, še ni znano, po zapisih v medijih pa bo najverjetneje napadal najvišja mesta na dirki po Italiji.

Kolesarstvo Slovenci v partnerstvu z McLarnom, Sky se umika

Nesreča Kolesarskega zvezdnika zbil avtomobil

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.