Roglič ne bo nastopil na kronometru, danes odločitev o cestni dirki

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Olimpijski prvak se na svetovnem prvenstvu ne bo pomeril s tekmeci v vožnji na čas. Ta zanj prihaja prehitro.
Oglej si celoten članek

Primož Roglič, olimpijski zmagovalec v vožnji na čas in novopečeni trikratni zmagovalec Vuelte, na prihajajočem svetovnem prvenstvu ne bo nastopil na kronometru. V tem bosta v Belgiji slovenske barve branila Tadej Pogačar in Jan Tratnik. 

Zasavec bo še danes sporočil, če namerava potovati v Flandrijo, kjer naj bi nastopil na cestni preizkušnji (28. september), prijave za svetovnno prvenstvo morajo biti namreč oddane do torka. Slovenci so že na evropskem prvenstvu nastopili le s peterico, čeprav so kot druga reprezentanca na UCI lestvici imeli na voljo osem mest.

"Moramo razumeti, zakaj nas je bilo samo pet. To ni bila čudna odločitev Kolesarske zveze Slovenije. Dejansko nimamo ... V svetovni seriji imamo samo 7 kolesarjev, Žiga Jerman kot edini vozi v Pro Touru. Nekateri so utrujeni po Vuelti - tudi če bi sam bil v Španiji, ne bi nastopil v Trentu. Popolnoma razumljivo, da nismo nabrali osem kolesarjev, ki bi nastopili na primernem nivoju in dejansko kaj doprinesli k ekipi. Na SP-ju bo zgodba drugačna - vseh osem bo opravilo svoj delež. Tudi tokrat so Domen Novak, Žiga Jerman in David Per opravili svoje delo. V Belgiji bo drugače, dirka ne bo tako težka že od samega začetka, bo pa dolga," so po cestni dirki v Trentu besede Mateja Mohoriča zapisali pri MMC.

EP Pogi 14 sekund zaostal za bronom

V postavo za SP so sicer uvrščeni vsi slovenski kolesarji, ki so nastopili na dirki po Španiji, poleg Rogliča so to Tratnik, Luka Mezgec in Jan Polanc. Oče slednjega je sicer vodil izbrano vrsto, ki je nastopila na EP v Trentu. "Pri sestavljanju ekipe za SP imajo prednost kolesarji iz svetovne serije, saj vemo, da imajo močne, težke dirke za sabo, posledično tudi boljšo formo od drugih. Čakamo še neke potrditve," je po evropskem prvenstvu v Italiji dejal Marko Polanc.

Kronometer, ki je na sporedu prvi dan svetovnega prvenstva (19. september), po naporih na Vuelti očitno prihaja prehitro za olimpijskega prvaka. Na njem bo manjkal tudi srebrni iz Tokia Tom Dumoulin, ki si je pred dnevi na treningu ob trku z avtomobilom zlomil zapestje.

Med favoriti na 43,3 km dolgi trasi bosta domačina Wout van Aert in Remco Evenepoel, ki sta že potrdila svoj nastop, nastopili pa naj bi tudi branilec lovorike Italijan Filippo Ganna, novi evropski prvak Švicar Stefan Küng in tretji z olimpijskih iger Rohan Dennis. Avstralec, nekdanji svetovni prvak v tej disciplini, je po Tokiu sicer potrdil, da prestopa v ekipo Jumbo-Visma, ki je tako ob Rogliču, Dumoulinu, van Aertu, Tonyju Martinu dobila še enega izjemnega kronometrista.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.