Roglič o taktiki Ineosa in svojih nogah

Foto: Epa
Foto: Epa
Prvi del dirke po Španiji se je razpletel po željah slovenskih navijačev.
Oglej si celoten članek

Deveto etapo, prepredeno s klanci, je po samostojnem pobegu dobil Damiano Caruso. Drugo mesto je zasedel Primož Roglič in, potem ko je odgovoril na izzive tekmecev, povečal svojo prednost v generalni razvrstitvi.

V zelo hitri in vroči etapi je Caruso, drugouvrščeni z letošnjega Gira, iz ubežne skupine napadel 70 km pred ciljem in nato zadržal prednost pred ostalimi. Za 33-letnega Italijana je bila to šele četrta zmaga v karieri, letos pa je slavil v 20. etapi domače tritedenske pentlje.

"Napadel sem, ker sem vedel, da bo Ineos v ozadju narekoval močan ritem. Rekel sem si, da moram, četudi sam, poskusiti pridobiti kar največ časa, nisem pa pričakoval takšnega naskoka. Še vedno se mi zdi neverjetno, da sem zdržal do konca. Po letošnjem Giru sem si želel ponoviti te občutke in uspelo mi je," je po etapi dejal Caruso.

La Vuelta Hoteli zlomiti Rogliča, Slovenec zlomil njih!

Še enkrat več pa je svojo moč na španskih cestah pokazal Roglič. Zasavec ima v skupnem seštevku že 28 sekund naskoka pred drugouvrščenim Špancem Enricom Masom, pred ostalimi pa še slabo minuto več. V ponedeljek bo tako lahko mirno počival.

"Zaslužili smo si ta prosti dan. Danes je bilo zahtevno, bilo je vroče z nekaj težkimi vzponi. Preživeli smo ta dan in komaj čakam na jutrišnjega," je zadnjo etapo pred prostim dnem ocenil Roglič.

"Naši fantje so opravili izjemno delo. Ineos je narekoval zelo močan ritem na dolgem vzponu. Bilo je težko. Zdaj na koncu pa je bilo kar hitro, 'eksplozivno'. Na srečo sem imel dobre noge, da sem lahko dokončal delo," je dodal Zasavec.

"Enric je bil zelo močan, potem sva skupaj kolesarila. Gre za neke vrste začetek, zdaj prihaja prost dan, nato pa moramo ostati v enem kosu s celotnim moštvom. Veselimo se prihajajočih etap," je še pogovor z organizatorjem Vuelte sklenil Roglič.

V torek bo na sporedu deseta etapa od Roquetas de Marja do Rincón de la Victorie (189 km) s kratkim, a zelo zahtevnim odsekom vzpona 15 km pred koncem etape in nato spustom do cilja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.