Roglič pred ekrane prikoval velik del države

Foto: Anže Malovrh/STA
Foto: Anže Malovrh/STA
Kljub razmeroma neugodnemu terminu so številni Slovenci spremljali zmagovalno vožnjo Primoža Rogliča.
Oglej si celoten članek

Zmagoslavje slovenskega kolesarja Primoža Rogliča na olimpijskih igrah v Tokiu je v sredo kljub dopoldanskemu terminu prenosa spremljalo veliko gledalcev. Kot so sporočili iz RTV Slovenija, je več kot dve uri dolgo vožnjo na čas v povprečju gledalo 7,4 odstotka oziroma 140.400 gledalcev nad 4. letom starosti.

Ogled kronometra je spremljalo torej 61 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Veliko gledalcev pa je Rogliča pospremilo tudi ob razglasitvi uradnih rezultatov ob 10.07, ko je program TV SLO 2 gledalo 230.700 gledalcev (delež gledalcev 71-odstoten), kar je do sedaj tudi najvišja dosežena gledanost tega tedna med vsemi slovenskimi televizijskimi programi.

Zaradi termina tekme pa se je veliko gledalcev obrnilo tudi na spletno stran rtvslo.si, kjer si je prenos preko spletne strani hkrati v živo ogledalo tudi preko 83.000 različnih uporabnikov, kar predstavlja rekordno gledanost televizije v živo preko spleta do sedaj pri nas, so še zapisali pri RTV Slovenija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.