"Roglič razmetava z močmi, manjka mu osnovna šola kolesarstva"

Foto: Epa
Foto: Epa
Strokovni komentator je ocenil Rogličeve možnosti pred nadaljevanjem dirke po Španiji.
Oglej si celoten članek

Vuelta se bo v torek nadaljevala s sedmo etapo. Na nedeljski šesti etapi je Primož Roglič po dominantnem začetku dirke izgubil rdečo majico vodilnega in jo prepustil Ekvadorcu Richardu Carapazu, za katerim ima 30 sekund zaostanka.

Rogličevemu padcu na četrto mesto v skupnem seštevku so botrovale tudi težke vremenske razmere, v katerih se ne znajde najbolje. To je izpostavil tudi strokovni kolesarski komentator na RTV SLO Martin Hvastija.

"Že prejšnji teden sem opozarjal na dež. Bilo je pet stopinj in dež. To je najhuje, kar je mogoče," je Hvastija dejal v podcastu SOS-odmev.

Zaradi jakne Športni direktor: To je bila velika napaka z naše strani

"Tudi lani na Giru je imel daleč najslabši dan na etapi čez Mortirolo, ko je bilo sicer 8–9 stopinj, kar je velika razlika v primerjavi s tem, kar je bilo na Formigalu. Slabšega kot na Mortirolo ga v življenju nisem videl. Podobno je bilo nato na svetovnem prvenstvu v Harrogatu, kjer je bilo okoli sedem stopinj, a močni nalivi. Čeprav je teden prej zmagal na Vuelti, je Roglič tam odpovedal," je dodal Hvastija.

"Rogliču se pozna, da mu manjka osnovna šola kolesarstva. Mladinci so na primer pred tremi tedni na zadnji slovenski dirki sezone v Podsmreki kolesarili v podobnih razmerah: 5-6 stopinj in zelo močan dež," je pojasnil nekdanji kolesar.

"Bojim se pri Primoževih sklepnih šprintih, da razmetava z močmi. Ves čas govorimo, da je dirka dolga tri tedne in je treba hraniti vsak vat energije. A Primož ne more iz svoje kože, on je zmagovalni tip kolesarja, ki šprinta tudi za 2. ali 3. mesto in bonifikacijske sekunde," je na še eno morebitno slabost zasavskega šampiona opozoril Hvastija, ki pa vendarle verjame v končno zmago Slovenca.

"Realno je Roglič še vedno najmočnejši kljub temu, kar se mu je zgodilo v nedeljo. Dirka se bo odločila ta konec tedna v Asturiji. Verjamem, da bodo razlike bistveno večje, kot so zdaj. V nedeljo na vrhu Angliruja bomo lahko z večjo gotovostjo govorili, kdo bo zmagovalec Vuelte," je povedal Hvastija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:51 9. November 2020.

    Martin lahko komentira samo dirke s kolesi s pomožnimi koleščki, tam bi lahko blestel....

  • 22:23 27. Oktober 2020.

    Martin Hvastija s svojo strokovnostjo na RTVS drži korak z znamenitim Edvardom Žitnikom, ki je še ob šestih zjutraj navijal, …

  • 12:04 27. Oktober 2020.

    No, no... g. Hvastja: ko boš imel zmago na vuelti, drugo mesto na touru in tretje na giru se pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.