Roglič zastavil uganko. Bi jo znali rešiti?

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Slovenski kolesarski zvezdnik se je posvetil pripravam na francoski Tour.
Oglej si celoten članek

Po sila aktivnem začetku sezone si je Primož Roglič po koncu ardenskih klasik vzel daljši tekmovalni premor. Njegovo moštvo Jumbo-Visma se bo osredotočilo na dirko po Franciji, kjer je Zasavec lani na zadnjem kronometru izgubil zmago na račun Tadeja Pogačarja.

Romandija Kolesar Ineosa nakazal, da bo velik tekmec Slovencema tudi na Touru

Roglič, ki se je že pred časom preselil v monaško kneževino, se je po prvomajskih praznikih odpravil na zahodne obronke Provansalskih Alp. Kolesaril je na znanem vzponu Mont Ventoux.

Fotografijo s treninga je član nizozemske ekipe objavil na Instagramu in sledilce, v "jeziku emojijev", vprašal, ali prepoznajo lokacijo. Mnogi so odgovorili pravilno.

Jumbo-Visma razkrila Odkrit pravi razlog za Primožev lanski poraz: "Ne bo ponovil te napake!"

Mont Ventoux je visok 1909 metrov (po nekaterih podatkih 1912 metrov) in se nahaja na meji med departmajema Vaucluse in Drôme. Vzdevka mogočnega očaka sta "Velikan Provanse" in "Plešasta gora".

Na letošnji dirki po Franciji, ki se bo začela 26. junija v Brestu, se bodo kolesarji v okviru 11. etape kar dvakrat povzpeli na omenjeni vrh. Cilj 199 kilometrov dolge etape, ki bo na sporedu 7. julija, bo v bližnji vasi Malaucène.

Foto: Twitter Mont Ventoux

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.