Rogličev ekipni kolega na spustu trčil v avtomobil

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Konec sezone za belgijskega kolesarja
Oglej si celoten članek

Tiesj Benoot, moštveni kolega primoža Rogliča pri ekipi Jumbo-Visma, je pred dobrim tednom osvojil tretje mesto na klasični preizkušnji v San Sebastianu, zdaj pa je zanj sezona že končana. Belgijec jo je namreč huje skupil med višinskim treningom v Italiji, v okolici Livigna je na spustu trčil v vozilo in utrpel več zlomov. 

Za nesrečo naj bi bil kriv nepreviden voznik v avtomobilu, ki je skušal zapeljati s parkirišča, a pri tem ni opazil belgijskega kolesarja. Benoot je končal v bolnišnici, kmalu pa naj bi ga prepeljali na zdravljenje v domovino.

Osemindvajsetletnik, ki je odlično nastopal tudi na Touru in pomagal Jonasu Vingegaardu do rumene majice, bo tako ostal brez nastopa na svetovnem prvenstvu, ki bo sredi septembra potekalo v Novem Južnem Walesu v Avstraliji. Benoot je bil na SP sicer predviden za prvega poočnika belgijskemu šampionu Woutu Van Aertu.

Pred tem so pri Jumbo-Vismi načrtovali njegove nastope na klasiki v Hamburgu, dirki po Nemčiji ter na preizkušnjah v Kanadi. 

V tej sezoni je Benoot osvojil drugo mesto na Dirki skozi Flandrijo.

Foto: Profimedia Tiesj Benoot

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.