Šport > Kolesarstvo
6120 ogledov

Rogličev ekipni kolega na spustu trčil v avtomobil

Tiesj Benoot Profimedia
Konec sezone za belgijskega kolesarja

Tiesj Benoot, moštveni kolega primoža Rogliča pri ekipi Jumbo-Visma, je pred dobrim tednom osvojil tretje mesto na klasični preizkušnji v San Sebastianu, zdaj pa je zanj sezona že končana. Belgijec jo je namreč huje skupil med višinskim treningom v Italiji, v okolici Livigna je na spustu trčil v vozilo in utrpel več zlomov. 

Za nesrečo naj bi bil kriv nepreviden voznik v avtomobilu, ki je skušal zapeljati s parkirišča, a pri tem ni opazil belgijskega kolesarja. Benoot je končal v bolnišnici, kmalu pa naj bi ga prepeljali na zdravljenje v domovino.

Osemindvajsetletnik, ki je odlično nastopal tudi na Touru in pomagal Jonasu Vingegaardu do rumene majice, bo tako ostal brez nastopa na svetovnem prvenstvu, ki bo sredi septembra potekalo v Novem Južnem Walesu v Avstraliji. Benoot je bil na SP sicer predviden za prvega poočnika belgijskemu šampionu Woutu Van Aertu.

Pred tem so pri Jumbo-Vismi načrtovali njegove nastope na klasiki v Hamburgu, dirki po Nemčiji ter na preizkušnjah v Kanadi. 

V tej sezoni je Benoot osvojil drugo mesto na Dirki skozi Flandrijo.

Tiesj Benoot | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice