Šport > Kolesarstvo
9539 ogledov

To so kolesarji, ki bodo branili barve Slovenije! Kje sta Primož in Tadej?

Primož Roglič Tadej Pogačar Profimedia
Znan je končni seznam slovenskih kolesarjev za nastop na EP. Na njem pričakovano ni obeh velikih slovenskih zvezdnikov.

Kolesarje med 11. in 21. avgustom v Münchnu čaka evropsko prvenstvo. Slovenija bo na Bavarskem imela 14 tekmovalk in tekmovalcev.

V moški konkurenci bodo na cestni dirki tekmovali Luka Mezgec, Domen Novak, Jaka Primožič, Tilen Finkšt, David Per, Kristijan Koren, Jan Tratnik in Matic Žumer. Slednja bosta dirkala tudi v vožnji na čas. Na ženski cestni dirki bodo slovenske barve zastopale Urška Žigart, Špela Kern in Eugenija Bujak, ta pa se bo merila tudi v vožnji na čas.

V gorskem kolesarstvu bosta v krosu tekmovala Tanja Žakelj v ženski in Rok Naglič v moški konkurenci, na velodromu pa se bo preizkusil Eduard Žalar, in sicer v sprintu ter na 1000 metrov.

Slovenska kolesarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Moška cestna dirka bo 14. avgusta, ženska bo 21. avgusta, vožnji na čas pa 17. Na velodromu bo moški sprint 14. avgusta, kilometrska preizkušnja pa dan pozneje, medtem ko bosta gorskokolesarski tekmi 19. in 20. avgusta.

V slovenski reprezentanci tako pričakovano ni nobenega izmed dveh največjih zvezdnikov, saj evropsko prvenstvo med kolesarji vendarle nima takšnega prestiža, tako da imata oba slovenska asa do konca sezone program, na katerem ni bilo prostora za evropsko prvenstvo.

Če bo le pravočasno zacelil poškodbo, se bo Primož Roglič namreč udeležil španske Vuelte, na kateri bo lovil še svojo četrto zaporedno zmago. Zadnja izmed treh velikih tritedenskih dirk pa se prične 19. avgusta in se tako prekriva z evropskim prvenstvom.

Primož Roglič Foto Šport Primož Roglič sporočil odlično novico

Tadej Pogačar pa je kot glavni cilj do konca sezone poleg nekaj prestižnih enodnevnih klasik izpostavil svetovno prvenstvo v Avstraliji. Drugi najboljši kolesar Dirke po Franciji si bo tako po napornem Touru in Klasiki San Sebastian vzel en mesec časa za počitek in trening, preden se bo konec avgusta vrnil na ceste na klasiki po Bretaniji, pred septemberskim nastopom na svetovnem prvenstvu "tam spodaj" pa ima v načrtu še dve prestižni kanadski klasiki, VN Quebeca in VN Montreala.

V slovenski ekipi pa ne bo niti tretjega najboljšega slovenca po UCI-jevi lestvici Mateja Mohoriča, ki je po naporni Dirki po Franciji tako kot Pogačar ostal povsem brez goriva na Klasiki San Sebastian in nekoliko nepričakovano odstopil. Tudi slednji si bo tako vzel čas za počitek in trening, če ne bo prišlo do sprememb, pa ga bomo na cestah spet videli septembra, ko bo tako kot Pogačar napadel obe najprestižnejši kanadski klasiki.

dirka po Burgosu padec Video Šport "Draga UCI, to je sramota, nesprejemljivo!" Tadej Pogačar Zavrnitev Šport Zvezdnika vabil UAE, a ne želi pomagati Pogačarju Primož Roglič Wout van Aert Presenetil Šport Van Aert šokiral s svojo odločitvijo! Kaj to pomeni za Primoža in Tadeja? Rui Costa Odmevni prestopi Šport Zaradi Tadeja zapušča ekipo, Jumbo-Visma se krepi, prihaja tudi Slovenec?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice