Šport > Kolesarstvo
30497 ogledov

Tako se svet zaradi te fotografije šali na Pogačarjev račun

Tadej Pogačar Annemiek van Vleuten Reševalni pas/Twitter
Ko se dva kolesarska šampiona skupaj fotografirata...

Tadej Pogačar ne velja le za odličnega kolesarja, temveč tudi za pravega ambasadorja kolesarstva, ki med drugim tudi slovi po svoji podpori ženskemu kolesarstvu.

Nedavno je med drugim tako celo izjavil, da je zaradi vseh nepredvidljivih napadov žensko kolesarstvo morda celo bolj razburljivo od moškega, obenem pa je reden gost ženskih kolesarskih preizkušenj, na katerih drži pesti za svojo izbranko Urško Žigart, kolesarko avstralske ekipe BikeExchange-Jayco.

Tadej Pogačar Urška Žigart | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar je bil tako tudi gost največje ženske dirke vseh časov, Tour de France Femmes, ki je letos prvič v zgodovini potekala pod tem imenom ter vodstvom ASO-ja, ki sicer skrbi tudi za organizacijo moškega Toura in Vuelte, in je letos poskrbel za pravi spektakel. Tadej, ki je imel vmes na sporedu še Klasiko San Sebastian je bil tako gorst začetnih ter zaključne etape, na kateri so se dekleta vzpela na legendarni La Planche des Belles Filles, na katerem je tudi sam letos dobil eno izmed etap Toura.

Slovenske ljubitelje kolesarstva je na letošnji dirki sicer navdušila prav Tadejeva Urška, ki je dokazala, da je na dolgih gorskih vzponih enakovredna najboljšim na svetu, saj je kraljevsko etapo končala celo na izjemnem osmem mestu (ob nekoliko več sreče je bilo zlahka dosegljivo celo šesto mesto), kljub vsem naporom prejšnjega dne pa je tudi etapo s ciljem na La Planche des Belles Filles končala v prvi dvajseterici.

A če je za navdušenje v Sloveniji poskrbela Urška, je bila za nesporno kraljico kolesarstva okronana legendarna Annemiek van Vleuten, ki je v gorah pometla s konkurenco (na podoben način, kot lani Tadej), dobila obe pravi gorski etapi ter postala prva osvajalka rumene majice v zgodovini. Kolesarki, ki prepričljivo drži prvo mesto tudi na uradni kolesarski lestvici, je tako po zmagi na dirki vseh dirk čestital tudi nekdanji dvakratni zmagovalec Toura, ki pa je letos ostal nekoliko prekratek, saj je bil od njega močnejši Jonas Vingegaard.

Po svetu je tako že zakrožila fotografija, ki jo je posnel kolesarski novinar Owen Rogers, na kateri skupaj pozirata trenutno najboljša kolesarja sveta, le da ima legendarna Annemiek na sebi tudi rumeno majico, medtem ko je Tadej tokrat brez nje. Fotografija je navdušila športni svet, saj redko vidimo moške športnike, ki tako podpirajo in se priklonijo svojim ženskim kolegicam, kot to počne Pogačar. Obenem pa so objavo še izboljšali številni zabavni komentarji. Tukaj je nekaj najbolj izvirnih:

"Lepo od tebe, da si slikal tega mladeniča z Annemiek. Mora biti resnično poseben dan za tega mladega navijača." "Kdo je ta poba, ki stoji poleg največje vseh časov? Na majici mu piše Abercrombie, ali nekaj takega." "Le kdo je to na njeni levi? Zdi se mi, da partner ene tekmovalk. Prijeten poba." "Si predstavaljate, da bi ta dva imela otroka? Vem, da živita ločeni življenji, amapak le predstavljate si! Otrok ne bi bil izključen, ker ima v svojemu kolesu motor, ampak ker je motor!" "Lepa fotografija! Annemiek z enim izmed mehanikov!" "Nisem vedel, da ima Annemiek mlajšega brata! Ko bi le bil enak talent, kot ona..." "Zavoljo kolesarstva upajmo, da ne bosta nikoli imela otroka. Eddy Merckx bi izgledal kot amater v primerjavi z njim." "Toliko wattov na kilogram v eni sami sliki."

 

Annemiek Van Vleuten Dirka po Franciji Šport Okronali prvo kraljico Toura, nova dobra predstava Žigartove Urška Žigart Tour de France (ž) Šport Žigartova po vožnji življenja razkrila, zakaj ni želela sodelovati s tekmicami Urška Žigart Tor de France (ž) Šport Urška Žigart z neverjetno predstavo na kraljevski etapi Toura! Urška Žigart Razkrita prihodnost Šport Pogačarjeva Urška sprejela pomembno odločitev Mie Bjørndal Ottestad Saj ni res, pa je! Šport Spremljevalni avto v cilju povozil tekmovalko Mavi Garcia Drama pri UAE Šport Grozljivka na Touru! Tekmovalko zbil njen ekipni avtomobil Tadej Pogačar Tour Šport Pogi zdaj v vlogi navijača, grd padec Slovenke
Komentarjev 1
  • Ruth_Fortier 11:29 02.avgust 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače zaa 3 ure dela na dan...glej več informacij ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

Sorodne novice