Šport > Kolesarstvo
18361 ogledov

Jumbovec odgovoril na hude obtožbe: "Vedno ista zgodba"

Jumbo-Visma Epa
Moštveni kolega Primoža Rogliča se je obregnil ob kritike, ki mečejo senco dvoma na dosežke njegovega moštva na nedavno končani dirki po Franciji.

Christophe Laporte (Jumbo-Visma), zmagovalec ravninske 19. etape na Touru, kjer se je skupne zmage veselil njegov moštveni kolega Jonas Vingegaard, je kategorično zavrnil vsakršna namigovanja o 'nečistosti' njegovega moštva.

Poročali smo, kako so novinarji francoskega časnika L'Equipe v analizi dogajanja na Touru izpostavili sum uporabe prepovedanih poživil in finančno premoč peščice ekip, med katerimi je tudi Jumbo-Visma, označili za pereč problem sodobnega kolesarstva, ki po njihovi oceni ogroža naravo tega športa.

Jonas Vingegaard Težke besede Šport Francozi napadli Jumbo-Vismo: "Ogrožena je narava Toura"

Laporte je v odzivu na obtožbe dejal, da ga namigovanja o uporabi dopinga niti malo ne presenečejo, saj so se s tovrstnimi očitki srečevali tako rekoč vsi pretekli zmagovalci najprestižnejše kolesarske dirke na svetu.

"Vem, da nekateri ljudje ne verjamejo našim rezultatom," je za L'Equipe povedal edini Francoz z etapno zmago na letošnji dirki po Franciji. "V preteklih dneh smo bili deležni številnih kritik. Vedno ista zgodba. Ne glede na to, kdo zmaga Tour, se bodo vedno našli ljudje, ki temu ne bodo verjeli. Kolesarstvo se ne more znebiti slabega imidža. Žal je tako," je dodal 29-letnik.

Jumbo-Visma | Avtor: Epa Epa

"Slišal sem, kaj se govori o meni. 'Laporte sploh ni napredoval, zdaj pa kar naenkrat zmaguje na Touru'. Niti tisti, ki redno spremljajo kolesarstvo, se ne potrudijo razumeti. Zavedati se je potrebno, da je v moštvu s takšnim proračunom in tako kvalitetnimi kolesarji, kjer so stvari organizirane do potankosti in se od tekmovalcev vedno pričakuje, da bodo dali 100 odstotkov, mogoče dosegati tudi takšne rezultate," je bil neposreden Laporte.

Primož Roglič Roglič Šport Primoža so kritizirali, a resnica je takšna: "Jokal je!" Šov Šport Tako sta si Van Aert in Pogačar privoščila Vingegaarda

Christophe Laporte je z zmago na 19. etapi rešil francosko čast in preprečil, da bi gostiteljica Toura šele tretjič v zgodovini in prvič po letu 1999 ostale brez etapne zmage.

Jumbo-Visma | Avtor: Epa Epa

Priznal zmoto Šport Armstrong obžaluje, kar je storil Rogliču: "To je bila napaka"

 

Komentarjev 2
  • Avatar GraceDibbs
    GraceDibbs 16:46 27.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 urEe dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ................ >>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • munja 15:33 27.julij 2022.

    Dragi kolesarji, ne pustite se zmesti in ne nasedajte neumnim govoricam in škodoželjnim komentarjem nekaterih bebcev. Pridno trenirajte, ne ozirajte se na druge, glejte v prihodnost z optimizmom in razmišljajte s svojo glavo. Ostanite zdravi ter srečno in uspešno naprej.

Sorodne novice