Šport > Kolesarstvo
62219 ogledov

Armstrong obžaluje, kar je storil Rogliču: "To je bila napaka"

Print Screen
Legendarni ameriški kolesar se je opravičil za neprimerne izjave na račun Primoža Rogliča.

Kontroverzni kolesarski šampion Lance Armstrong je v analizi 17. etape dirke po Franciji izkoristil priložnost za opravičilo Primožu Rogliču, potem ko je pred dnevi kritiziral njegov odstop s Toura.

Dvaintridesetletni ljubljenec slovenskega občinstva se je poslovil pred začetkom 15. preizkušnje, njegov odstop pa je bil posledica poškodb, ki jih je utrpel pri padcu v peti etapi.

Za Rogliča je bila usodna bala sena, ki jo je pred tem zadel eden izmed spremljevalnih motoristov in jo premaknil na sredino ceste.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Kisovčan si je pri padcu izpahnil ramo, a je kljub bolečinam uspeh dokončati etapo, pri tem pa izgubil ogromno časa v primerjavi z največjimi konkurenti. V naslednjih dneh se je zelo uspešno prelevil v pomočnika Jonasa Vingegaarda, toda žal so bile posledice padca prehude, tako da je moral še drugo leto zapored predčasno zapustiti dirko.

Šport Navijačem se trga srce ob teh prizorih Primoža Rogliča

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
Po odločitvi so se nad Rogliča zgrnile številne kritike. Med drugimi ga je skupaj s kolegoma v podkastu The Move, v katerem analizirajo dogajanje na dirki po Franciji, kritiziral tudi padli kolesarski as Lance Armstrong.

Kritika je izhajala predvsem iz prepričanja, da je Roglič tudi po poškodbi na kolesu deloval povsem suvereno in da bi moral še naprej pomagati Vingegaardu. Očitno so bili v nizozemski ekipi drugačnega mnenja, kar je v opravičilu slovenskemu zvezdniku priznal tudi 50-letni Američan.

"Deležni smo bili kritik zaradi našega stališča do Rogliča. Nismo vedeli. Upam, da smo uvodoma dovolj jasno povedali, da nismo člani ekipe in da zato nismo seznanjeni z vsebino njihovih pogovorov. Kot se je izkazalo, je bil Roglič tako potolčen, da ga je ekipa poslala domov. To je bila naša napaka. Mi nismo vedeli. Nimamo dostopa do ekipnega avtobusa, njihovega hotela ali moštvenih sestankov," se je opravičeval Armstrong.

"Menili smo, da bi moral ostati vsaj do dneva premora," je vskočil njegov sogovornik JB Hager.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Točno to. Mi nismo vedeli, ali je bila to njegova ali ekipna odločitev. Izkazalo se je, da je bila ekipna. Po vseh informacijah sodeč se je komaj premikal, komaj je sedel na kolo, tako da je v bistvu moral domov. To je bila naša napaka," je pristavil Armstrong.

Na tem mestu se je oglasil še George Hincapie. "Na televiziji ni izgledalo tako hudo. Še vedno je dobro dirkal. Očitno je imel hude bolečine v spodnjem delu hrbta. Komaj je hodil, a je kljub temu dal vse od sebe za Vingegaarda. Ekipa se je zbala, da se bo stanje še poslabšalo. Gre za enega najbolje plačanih oziroma najbolje plačanega kolesarja v moštvu, zato so morali zavarovati svojo investicijo," je dodal nekdanji vrhunski kolesar.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 6
  • Idioti 14:17 22.julij 2022.

    Armstrong ? Kako vas novinarjev ni sram sploh prenašati izjav takšnega kriminalca in goljufa !

  • Skias 08:37 22.julij 2022.

    Tale naslov pa zmaga. Armstrong obžaluje! V članku so videti samo izgovori za ne vednost. On naj bo kar tiho glede na njegovo preteklost. Ker ne spremljam toliko to me zanima če je bil motorist odstranjen z doživlensko prepovedjo? Velika ...prikaži več večina ljudi bi se onesvestila ne pa si poravnala ramo in potem končala dirko.

  • arthur 21:54 21.julij 2022.

    Armstrong? Kdo pa je ta Armstrong?

Sorodne novice