Šport > Kolesarstvo
20726 ogledov

Pogačar zagrozil Vingegaardu: "Bomo videli ..."

Tadej Pogačar Jonas Vingegaard Epa
Do konca dirke po Franciji so še štiri etape. Največja priložnost za naskok na rumeno majico bo četrtkova vožnja v Pirenejih.

V zaključku sredine 17. etape je Tadej Pogačar v sprintu ugnal Jonasa Vingegaarda ter prišel do tretje etapne zmage na letošnjem Touru.

Pogačar je na račun bonifikacijskih sekund za odtenek zmanjšal razliko do Danca, a ta še vedno znaša več kot dve minuti.

Ena ključnih etap je na sporedu danes, ko se bo karavana iz Lurda podala na štiri vzpone, vključno na zaključni Hautacam.

Tadej Pogačar Optimistični Pogačar Šport "Morda se ne zdi veliko, a se lahko jutri vse spremeni"

Dvakratni zmagovalec Toura, ki ima na dirki le še tri pomočnike, je še vedno odločen ubraniti naslov. Pred 18. etapo je Pogačar dejal, da bo preizkusil Vingegaardeve noge.

"Poskušali bomo. Težja kot je dirka, bolje je za nas. Bomo videli, ali ima (Vingegaard, op. a.) kakšno slabost," je pred začetkom tretje pirenejske etape dejal Pogačar.

V četrtek je na sporedu zadnja gorska etapa letošnjega Toura. Kolesarje bo peljala od Lurda do Hautacama. Zadnji klanec bo dolg 13,6 km s povprečnim naklonom 7,8 odstotka. Pred tem bodo kolesarji premagali še zloglasni prelaz Aubisque (16,4 km/7,1%), pred Hautacamom pa še Spandelles (10,3 km/8,3 %).

Tadej Pogačar Tour de France Šport Ena zadnjih priložnosti: iz Lurda na štiri klance!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice