Šport > Kolesarstvo
919 ogledov

Ena zadnjih priložnosti: iz Lurda na štiri klance!

Tadej Pogačar Profimedia
Organizatorji predvidevajo, da bodo najboljši za 18. etapo porabili okoli štiri ure.

Slovenski zvezdnik Tadej Pogačar bo imel danes na dirki po Franciji na voljo še zadnjo priložnost v Pirenejih, da stre vodilnega Danca Jonasa Vingegaarda. Kolesarji bodo morali premagati tri zahtevne vzpone vključno z zadnjim na Hautacam. Etapa se bo začela v Lurdu ob 13.40, dolga pa bo 143,2 km.

Tadej Pogačar Optimistični Pogačar Šport "Morda se ne zdi veliko, a se lahko jutri vse spremeni"

Tekmovalci bodo morali premagati 4036 višinskih metrov. Najprej jih čaka dolg vzpon na prelaz Aubisque (16,4 km/7,1 %), nato pa pred zaključnim vzponom še prelaz Spandelles (10,3 km/8,3 %).

Za konec etape sledi še vzpon izven kategorije na Hautacam. Dolg je 13,6 km s povprečnim naklonom 7,8 odstotka, ki bo že dal večji del odgovora na vprašanje, kdo bo leta 2022 okronan za zmagovalca Toura.

V kolikor bi dvakratnemu zmagovalcu Pogačarju uspelo nadoknaditi velik del zaostanka 2:18 minute, ki si ga je nabral po 17 etapah, bi še imel dobre možnosti za skupno zmago. V soboto bo namreč na sporedu 40,7 km dolga vožnja na čas, ki bi še lahko premešala vrstni red.

Za zdaj pa prednost Danca Jonasa Vingegaarda ostaja velika, medtem ko tretjeuvrščeni Britanec Geraint Thomas zaostaja že skoraj pet minut.

Pogačar v zadnji pirenejski etapi znova ne bo mogel računati na polovico ekipe UAE Team Emirates, kljub temu pa sta predvsem Danec Mikkel Bjerg in Američan Brandon McNulty v sredo storila dovolj, da sta osamila vodilnega Danca in slovenskemu asu pomagala do etapne zmage.

Tudi v današnji pa bodo morali štirje kolesarji emiratov pripraviti mojstrsko taktiko in kasnejšo izvedbo, če bodo želeli streti na tem Touru brezhibnega Vingegaarda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice