Šport > Kolesarstvo
82617 ogledov

To se je dogajalo pol ure po Pogijevi zmagi

Fabio Jakobsen Profimedia
Daleč za zmagovalci svoj boj bijejo tudi ostali kolesarji.

Nizozemski sprinter Fabio Jakobsen, ki je na tokratni dirki po Franciji zmagal v drugi etapi, je v zadnjih metrih vzpona na Peyragudes bil neizprosno bitko s časom.

Medtem ko je zmagovalec 17. etape Tadej Pogačar ciljno črto prečkal že pred več kot pol ure, se je član moštva Quick-Step Alpha Vinyl v zaključku etape boril s časovno zaporo, ki je bila tokrat glede na dolžino trase in tempo najboljših postavljena pri 37 minutah in štirih sekundah. Gledalci so njegov trud ob vzponu po letališki stezi pozdravili na podoben način kot prej obračun Pogačarja z Jonasom Vingegaardom. 

Ura je odštevala čas, osamljenega Jakobsena pa so v zadnjih metrih spodbujali navijači in člani njegovega moštva in na koncu mu je uspelo časovno metlo prehiteti za pičlih 17 sekund. Množica je bila navdušena. 

Nizozemec se je po prihodu v cilj povsem izčrpan ustavil ob ogradi, na pomoč pa so mu priskočili člani ekipe. Tokrat mu je uspelo, a ga jutri morda znova čaka podobno težko delo. Če mu uspe priti do Pariza, bo v nedeljo sicer sodil med favorite za zmago v zadnji etapi, ko bo na Elizejskih poljanah najverjetneje na sporedu ciljni sprint glavnine.

Fabio Jakobsen | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Toma 21:17 20.julij 2022.

    Ludeki! Ampak imajo vseeno daljšo življensko dobo kot žogobrci!

Sorodne novice