Šport > Kolesarstvo
1376 ogledov

Razkriti identiteti okuženih kolesarjev in njuna usoda

Tour de France Profimedia
Oba pozitivna primera sta bila znotraj ekipe AG2R Citroen.

Francoza Mikael Cherel in Aurelien Paret-Peintre sta bila pozitivna na koronavirus in sta danes pred začetkom 16. etape kolesarske dirke po Franciji v Carcassonnu predčasno zapustila Tour, je sporočila njuna ekipa AG2R Citroen. Gre za kolesarja, katerih pozitivna testa je v ponedeljek navedla Mednarodna kolesarska zveza (Uci), ki ni razkrila imen.

Cherel in Paret-Peintre sta oba asimptomatska primera s testiranja celotne karavane kolesarjev, ki ga je mednarodna zveza izvedla v nedeljo pred zadnjim dnevom počitka na francoski pentlji. "Oba pozitivna ne sodita med prvih 20 v skupni razvrstitvi," so pri Uciju zapisali v ponedeljkovi izjavi in dodali, da sta "oba kolesarja popolnoma brez simptomov in bosta zato morebiti lahko nadaljevala dirko".

Danes pa so iz ekipe AG2R sporočili, da se kolesarja poslavljata z dirke. "Izvidi dveh naših kolesarjev kažejo na virusno obremenitev, ki jima ne dovoljuje nadaljevanja dirke po Franciji," je po današnjem jutranjem testu objavila ekipa, ki ima zdaj po številnih odstopih na dirki le še tri kolesarje, med njimi zmagovalca etape v Chatelu Luksemburžana Boba Jungelsa, ki je tudi bil pozitiven, a mu ni bilo potrebno zapustiti dirke.

Z dirko je zaključil tudi Lennard Kämna, potem ko je njegova ekipa Bora-Hansgrohe razkrila, da ga zadnje dni muči prehlad, a so bili vsi koronavirusni testi negativni. Mladi Nemec bo Tour zapustil precej razočaran, saj je bil dvakrat zelo blizu etapne zmage, prav tako pa se mu je za las izmuznila rumena majica po etapi s ciljem v Megevu, ko je za Pogačarjem v skupnem seštevku zaostal za vsega 11 sekund.

Od starta v Koebenhavnu je Tour zaradi koronavirusa predčasno končalo skupno deset kolesarjev. V nedeljo sta namreč še pred skupinskim testiranjem dirko zapustila Magnus Cort Nielsen (EF Educatio-EasyPost) in Simon Clarke (Israel Premier-Tech), medtem ko je tekom prejšnjih dveh tednov enaka usoda doletela še Warrena Barguila (Cofidis), Guillauma Martina (Cofidis), Geoffreya Boucharda (AG2R Citroen), Luka Durbridga (BikeExchange-Jayco) in Vegarda Stake Laengna ter Georga Bennetta (oba UAE Team Emirates), medtem ko je bil pozitiven tudi njun moštveni kolega Rafal Majka, a je tako kot Jungelsa lahko nadaljeval z dirko.

Do konca dirke Uci in organizatorji dirke ne bosta izvedla več nobenih uradnih množičnih testov, a vseeno je za pričakovati, da bo večina ekip nadaljevala z internimi testiranji znotraj moštev, kot je bilo to tudi do sedaj, ko so kar 10 od 12 okužb kolesarjev odkrili ekipni zdravniki na internih testih.

Tadej Pogačar 16. etapa Toura Šport Prva velika priložnost za Pogačarja! Vingegaard in Pogačar "Mora biti pameten!" Šport Legendarni kolesar nezadovoljen s Pogačarjem: "To je neumno!" Tadej Pogačar Odločilni teden Šport "Dokler bom lahko dihal, bom..." Tom Pidcock Kršil celo zakon Šport Ne boste verjeli, kaj je Tadejev tekmec za belo majico storil po koncu etape dirka po Franciji Kaj je s Slovenci? Šport Kaos na Touru! Testiranje razkrilo nove okužbe, usoda kolesarjev še neznana
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice