Šport > Kolesarstvo
27697 ogledov

Legendarni kolesar nezadovoljen s Pogačarjem: "To je neumno!"

tour de france 19. etapa andy schleck EPA
Legendarni Andy Schleck ni zadovoljen s tem, kako Tadej Pogačar po nepotrebnem troši svojo energijo.

Nekdanji zmagovalec Dirke po Franciji ter eden najbolj atraktivnih in napadalnih kolesarjev vseh časov, Andy Schleck, se vse od svoje upokojitve pri vsega 29 letih redko izpostavlja in pojavlja v medijih. Za razliko od ostalih legendarnih kolesarjev ne pomaga pri prenosih največjih kolesarskih dirk, niti ne analizira etap v podcastih.

Od leta 2014, ko je zaradi poškodbe napovedal konec kariere, vodi v domačem Luksemburgu svojo prodajalno koles in majhno kavarno ter živi precej odmaknjeno od dogajanja v kolesarskem svetu. A to še ne pomeni, da kolesarstva ne spremlja. Letos se je celo odzval povabilu in si v živo ogledal večji del dirke, obenem pa je bil novinarjem na voljo, ko je slednje zanimalo mnenje in vpogled v dogajanje s strani legendarnega Luksemburžana.

Tadej Pogačar Nasvet tudi Rogliču Šport Legendarni Andy Schleck razkril, kako premagati Pogačarja

Tako se je letos sredi Dirke po Franciji že enkrat izpostavil, ko je kolesarjem svetoval, naj se ne bojijo dolgih napadov, po katerih je sam tako slovel, ter tudi utemeljil, zakaj bi se jim slednji splačali in bili celo modri.

Tokrat pa so novinarji obiskali legendarnega Luksemburžana potem, ko je naš Tadej Pogačar na veliko presenečenje celotnega kolesarskega sveta izgubil rumeno majico proti Jonasu Vingegaardu. Velikega kolesarskega šampiona so tako prosili za mnenje, kaj se je v resnici zgodilo in kaj je bilo narobe v Pogačarjevi taktiki.

Andy Schleck | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Mislim, da Tadej Pogačar troši preveč energije. Preveč nepotrebne energije. Recimo v sprintih. To vas vedno stane nekaj energije. V Dirko po Franciji vstopate z določeno močjo. In če se s slednjo razmetavate levo in desno, vam je na koncu lahko zmanjka. To je neumno. Videli smo, da mu ni bilo potrebno napadati na Galibier, moral bi zgolj slediti napadom. Toda igral se je s svojo energijo in na koncu plačal davek vsemu nepotrebnemu trudu, ki ga je na dirki vložil do takrat. Zato je izgubil," je razlog za Pogačarjev potop na 11. etapi pojasnil mlajši od bratov Schleck.

"Toda ali je izgubil tudi Tour? To je veliko vprašanje. Sam ne verjamem. Prepričan sem, da se bo po takem porazu vrnil še močnejši. Ima karizmo in ne verjamem, da smo videli vse, kar ima za ponuditi. Vse je odvisno od njega. Mora si pripraviti vsaj eno priložnost, da pridobi nekaj časa nazaj, nato pa bomo videli, kaj se bo zgodilo na kronometru. Mislim, da je Tour še resnično odprt," ni izgubil zaupanja v mladega Slovenca legendarni Luksemburžan.

"Toda Tadej mora biti resnično pameten in predkan. Ne sme napasti desetkrat, temveč enkrat, a takrat tako, da proti ostalim pridobi čas. Kajti še vedno ima ta pospešek in moč, da se jih lahko otrese. Mora biti pameten, drugače je Tour izgubljen," svari Schleck, ki ni bil zadovoljen s Tadejevim dosedanjim načinom dirkanja.

Vingegaard in Pogačar | Avtor: Epa Epa

Seveda je vse zanimalo, kako lahko Tadej sploh nadoknadi tako velik zaostanek. "Mora napasti. Morate biti pripravljeni izgubiti Tour, če ga želite dobiti. In to bi morala biti zdaj njegova taktika. Če bo čakal na Hautacam, nisem preveč prepričan v njegove možnosti. Gre namreč za zelo visoko nadmorsko višino, Tadej pa je precej težji od Vingegaarda, torej ima Jonas prednost. Če se ne bo nič zgodilo do takrat, mi vse skupaj izgleda dosti bolj v prid Vingegaarda, kot pa Pogačarja," je ocenil Schleck.

Kolesarji se bodo na Hautacam sicer povzpeli v četrtek na zadnji izmed treh zaporednih pirenejskih etap. Gre najverjetneje za najtežjo izmed omenjenih treh etap, a vseeno bi se dalo kar nekaj časa pridobiti na vsaki izmed njih, še posebej na sredini z zaključnim vzponom na Peyragudes. Če bo le Pogačar tisti pravi!

Tadej Pogačar Odločilni teden Šport "Dokler bom lahko dihal, bom..." dirka po Franciji Kaj je s Slovenci? Šport Kaos na Touru! Testiranje razkrilo nove okužbe, usoda kolesarjev še neznana Jakob Fuglsang Grd padec Šport Še en kolesar z zlomljenim rebrom zapušča Tour Rivalstvo Šport Vingegaard razkril, kako bojevit je Pogačar: "Napadel bi me ..." Primož Roglič Po odstopu Šport Roglič pod plazom kritik, v bran mu je stopila ekipa
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice