Šport > Kolesarstvo
15267 ogledov

Vingegaard razkril, kako bojevit je Pogačar: "Napadel bi me ..."

Vingegaard in Pogačar Epa
Vodilni kolesar na dirki po Franciji v odločilnem tednu, ki prihaja, pričakuje popoln napad Tadeja Pogačarja.

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) je v nestrpnem pričakovanju odločilnega tedna na dirki po Franciji, v katerem bo poskušal ubraniti 2:22 minute prednosti pred dvakratnim branilcem naslova Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates).

Slovenski as bo želel v prihajajočih dneh nadoknaditi izgubljeno v 11. etapi Toura, ko je v zaključnem vzponu na prelaz Granon klonil pod težo usklajenih in koordiniranih napadov Jumbo-Visme.

Kljub porazu, ki ga je stal rumene majice, se je Pogačar hitro otresel razočaranja in v naslednjih nekaj etapah pokazal, da bo vodilnega Danca napadel na vsakem koraku. Tega se zaveda tudi glavni adut Jumbo-Visme, ki v šali namiguje, da bo poskušal Slovenec z njim obračunati celo na dan premora. 

 | Avtor: Epa Epa
Pogačarju gre na roko tudi izenačitev moštvenih moči kot posledica odstopa Primoža Rogliča in Stevena Kruijswika. Vingegaard je s tem izgubil kar dva pomembna pomočnika, kar je bila doslej njegova velika prednost v neposrednem dvoboju s Slovencem.

Če je Jumbo-Visma dva tedna spretno izkoriščala številčno premoč napram UAE Team Emirates, bo Dančev dvoboj s Pogačarjem, ki je že uvodoma izgubil dva pomočnika, kasneje pa še športnega šefa ekipe Španca Joxeana "Matxina" Fernandeza, v tem pogledu zdaj bolj izenačen.

"Točno sem vedel, da me bo Tadej poskušal napasti v 14. etapi. Napadel me bo takoj, ko se mu bo ponudila priložnost. Če bi bil jaz na njegovem mestu, bi ravnal enako. Karkoli drugega bi bilo zame veliko presenečenje. Morda me bo napadel celo na dan premora," je v šali dejal 25-letni Danec.

"Moja naloga je, da ostanem osredotočen in ne dopustim, da bi me karkoli presnetilo. Kadarkoli me je napadel, sem doslej vedno ostal ob njem. To mi ustreza. Rumena majica je še vedno nova izkušnja zame in uživam v vsaki etapi," je dodal Vingegaard.

Danskemu kolesarju bi lahko v prihajajočih dneh delo otežil padec v 15. etapi. "Imam nekaj odrgnin. Resda sem padel, a sem se tudi hitro pobral. Z mano je vse v redu. Malce me boli, a to je normalno po padcu," je dejal.

Po dnevu premora se bo karavana podala na prvo etapo v Pirenejih od Carcassonna do Foixa (178,5 km) z dvema zahtevnima vzponoma v zadnjih 65 km.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice