Šport > Kolesarstvo
5348 ogledov

Nov zelo neprijeten udarec za Pogačarja

Tadej Pogačar Epa
Konec še za enega člana moštva UAE Team Emirates.

Po odstopih Primoža Rogliča in Stevena Kruijswijka sta v pirenejske etape kapetana ekip UAE Team Emirates in Jumbo-Visma krenila z enakim številom pomočnikov, vendar je po 16. etapi znova v številčni prednosti Jonas Vingegaard. Od Toura se je namreč poslovil Marc Soler.

Tadej Pogačar je sicer  že v prvi pirenejski etapi zelo računal na pomoč Katalonca, a ostal brez nje. Soler je imel težave z želodcem, med etapo bruhal in hitro zaostal za najboljšimi. Sam se je tako moral spopasti s celotno traso, v cilju pa je prišel s 57 minutami zaostanka. S tem je za 15 minut zgrešil časovno zaporo in ostal brez naslednjih etap. UAE je tako na dirki po Franciji ostal le s petimi kolesarji, Jumbo-Visma jih ima šest.

"Veliko stvari je šlo narobe. Marc Soler je imel želodčne težave, Rafalu Majki se je utrgala veriga in udaril se je v koleno, Vingegaard pa je imel pomoč Seppa Kussa in Wouta van Aerta, tako da ni bilo možnosti za nov napad v zaključku," je izostalo pričakovano pomoč Solerja in Majke po etapi sicer pokomentiral Pogačar.

Ta se je tako odločil prihraniti nekaj moči za naslednji dve etapi, ko bo poizkusil zmanjšati zaostanek (2:22) za nosilcem rumene majice Vingegaardom. V boj za skupno zmago bo zdaj krenil še z enim pomočnikom manj. "Poskušal sem, a mislim, da bo zame bolje jutri in pojutrišnjem," je za nacionalno televizijo še pred odstopom Solerja dejal dvakratni zmagovalec Toura.

Že pred Solerjem so emirati na dirki izgubili Novozelandca Georgea Bennetta in Norvežana Vegarda Stakeja Laengena zaradi okužbe s koronavirusom. Pred Tourom so zaradi istega vzroka ostali brez Italijana Mattea Trentina. Tega je v zadnjem trenutku zamenjal Švicar Marc Hirschi, ki pa že od samega začetka ni pravi in je le redko v ospredju.

Med preizkušnjo je bil sicer tudi Majka pozitiven na testu za koronavirus, a zaradi visoke vrednosti CT ni predstavljal nevarnosti za širjenje virusa in je lahko nadaljeval preizkušnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice