Šport > Kolesarstvo
4501 ogledov

Zato Slovenec na Touru stavi na Vingegaarda

Jan Tratnik Epa Jan Tratnik.
V skupnem seštevku ima Danec 2:18 minute naskoka pred slovenskim asom Pogačarjem.

Slovenski kolesar Jan Tratnik drugič v karieri nastopa na dirki po Franciji. Če bi vse potekalo po začrtanem programu za leto 2022, bi ostal pri tistem iz leta 2019, saj je bil povsem osredotočen na italijanski Giro. Kljub težavnim pripravam na Tour bo vztrajal do Pariza, tam pa v boju za skupno zmago ne vidi slovenskega presenečenja.

"Za zdaj je Tadej (Pogačar, op. STA) prikazal več šibkosti kot Jonas (Vingegaard, op. STA)," je v kratkem pogovoru za STA na vprašanje, ali vidi Pogačarja v rumeni majici v Parizu, odgovoril Idrijčan.

V skupnem seštevku ima Danec Jonas Vingegaard 2:18 minute naskoka pred Tadejem Pogačarjem, ki ga čaka zahtevna bitka v lovu na rumeno majico. V seštevku pa je pričakovano za najboljšimi, na 78. mestu, Tratnik, ki je nenadejano prišel na Tour.

"Z moje strani je tako, da letošnje priprave za Tour niso bile stoodstotne. Praktično sem izvedel šele en teden pred Tourom, pred tem za nastop nisem vedel, saj ga ni bilo v načrtu. Bilo je kar veliko presenečenje, da grem na Tour. Seveda sem treniral, vsi vemo, da gre za največjo dirko, a če nisi 100-odstoten, je kar težko. Prvi teden sem opravljal delo pomočnika za Jacka Haiga, ki je nato na žalost odstopil zaradi poškodbe," je odločitev, da gre na dirko vseh dirk, pospremil 32-letnik.

Kasneje je dobil priložnost za pobege, a pri teh ni imel srečne roke. "Več dni, več etap sem poskušal in poskušal, bil dejaven, tudi noge so bile dobre. Imel sem veliko smole glede na to, da je bila bitka za pobege velika. Praktično nisem dobil tiste zmagovalne kombinacije, tega mi je malo žal," je dejal poleg Mateja Mohoriča drugi slovenski kolesar Bahrain-Victoriousa..

Tadej Pogačar Tour de France Šport Ena zadnjih priložnosti: iz Lurda na štiri klance!

"Zdaj v gorah pa se pozna, da nisem imel pravih priprav in kar malo trpim. Spet pa nisem med tistimi povsem zadnjimi, eni trpijo še bolj. Bi rekel, da gre vse po nekem načrtu, lahko bi bilo še precej huje, je pa na splošno Tour zelo zahteven tako psihično kot fizično," je priznal Syuk, kot se glasi njegov vzdevek.

V nadaljevanju Toura bo vse posvetil sobotnemu kronometru, pri čemer ne ve, koliko moči mu je še ostalo v nogah. Tempiranje forme za druge kolesarske dogodke pred Tourom je namreč pustilo določene posledice.

"Tempiranje forme za Tour je bilo res težko, saj je bilo vse podrejeno Giru, takrat sem bil v 'top' formi. Po tem sem bil poškodovan in dva tedna brez kolesa," je na padec v prvi etapi italijanske pentlje spomnil Tratnik. Takrat je moral predčasno končati dirko po Italiji, potem ko si je zlomil koščico v zapestju in bil prisiljen počivati.

Tadej Pogačar Optimistični Pogačar Šport "Morda se ne zdi veliko, a se lahko jutri vse spremeni"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice