Šport > Kolesarstvo
69546 ogledov

Oglasil se tudi glavni kritik Jumbo-Visme in presenetil: "Roglič je ..."

Primož Roglič Profimedia
Legendarni Američan je tokrat priznal, da je Jumbo-Visma odvozila odlično Dirko po Franciji, še posebej pa je izpostavil našega Primoža Rogliča.

Ameriški kolesar Chris Horner velja za pravo legendo kolesarskega športa, potem ko se je profesionalno s tem športom ukvarjal kar do svojega 48. leta in je v zgodovino zapisan kot najstarejši zmagovalec katerega izmed Grand Tourov (Giro/Tour/Vuelta), potem ko je pri skoraj 42 letih zmagal na Vuelti leta 2013.

Po končani kolesarski karieri se je najprej preizkusil v vlogi komentatorja za ameriško športno mrežo NBC, pri kateri je prenašal Dirko po Franciji, kasneje pa je na Youtubu začel voditi med ljubitelji kolesarstva izjemno priljubljeno oddajo The Butterfly Effect, v kateri zelo podrobno analizira posamezne etape in dirke, največ poudarka pa nameni ekipnim taktikam.

Chris Horner | Avtor: Youtube Youtube

Glede na vse "bedarije", katere je Jumbo-Visma počela v zadnjih letih, je tako postal eden glavnih kritikov te nizozemske ekipe, saj je naravnost sovražil dejstvo, da imajo v svojih vrstah tako odlične kolesarje, katerih ambicije pa je mnogokrat pokopala prav narobe zastavljena taktika vodstva ekipe. Horner je tako vodilne može Jumbo-Visme mnogokrat označil za "bučmane".

Jumbo-Visma je sicer v zadnjih postala najmočnejša ekipa na svetu, ki je osvajala številne dirke, a vseeno se je ves čas zdelo, da bi ob nekoliko boljši taktiki njeni kolesarji lahko osvojili še dosti več. Med drugim tudi rumeno majico najboljšega na Dirki po Franciji, največjo lovoriko, katera je še manjkala v zbirki te ekipe.

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

In letos jim je končno uspelo. Po znova celi vrsti čudnih odločitev v prvem tednu, so pri Jumbo-Vismi naravnost šolsko odvozili drugi teden Dirke po Franciji in najprej svojega favorita Jonasa Vingegaarda oblekli v rumeno majico, nato pa slednjo suvereno zadržali vse do Elizejskih poljan. In tudi Horner se je tokrat v svojih oddajah popolnoma strinjal, da je Jumbo-Visma odlično opravila svoje delo.

Pri analizi etap ni več kritiziral ekipe, nekajkrat pa je celo pohvalil odlično zastavljeno ekipno taktiko, pri kateri je še posebej izpostavil vlogo našega Primoža Rogliča. Preko Twitterja ga je namreč izzval eden njegovih poslušalcev: "Sem mnenja, da bi Tadej Pogačar obdržal rumeno majico vse do konca, če ne bi bilo Primoža Rogliča in njegovega napada na 11. etapi, ki je prisilil Pogačarja, da je šel 'pregloboko'. Rogla je Jumbo-Vismi priboril letošnji Tour," je Hornerja vzpodbodel Keith Norris ter čakal na njegov odgovor.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je res. Roglič je imel resnično izjemno pomembno vlogo pri zmagi. Ob seveda tudi mnogih drugih stvareh. Toda ja, Roglič je bil vsekakor to, kar je Jumbo-Visma potrebovala," je bil jasen Horner, ki je ne letošnji dirki dokazal, da ni zgolj dežurni kritik Jumbo-Visme, pač pa izjemen strokovnjak, ki ekipe tudi pohvali, kadar si to zaslužijo.

Primož Roglič Roglič Šport Primoža so kritizirali, a resnica je takšna: "Jokal je!" Šov Šport Tako sta si Van Aert in Pogačar privoščila Vingegaarda Jonas Vingegaard Težke besede Šport Francozi napadli Jumbo-Vismo: "Ogrožena je narava Toura"
Komentarjev 2
  • Claudette_Soliz 14:04 26.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij .........>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • Avatar Alana_Barnard
    Alana_Barnard 12:26 26.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ................. >>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

Sorodne novice