Šport > Kolesarstvo
113155 ogledov

Kolesarska legenda: "Z Rogličem je konec ..."

Bradley Wiggins youtube
Bradley Wiggins se je po koncu Dirke po Franciji dotaknil usode in prihodnosti obeh Slovencev.

Legendarni zmagovalec Dirke po Franciji, ki v zadnjih letih opravlja vlogo komentatorja pri angleškem Eurosportu pri prenosih največjih kolesarskih dirk, sir Bradley Wiggins, se je v analizi dirke za podcast Lanca Armstronga imenovanega The Move dotaknil tudi obeh slovenskih asov.

Bradley Wiggins | Avtor: youtube youtube

Medtem ko Primoža Rogliča ne vidi več kot nekoga, ki bi lahko kdaj pri Jumbo-Vismi osvojil Tour, pa se boji, da bo moral tudi Tadej Pogačar močno spremeniti izgled svoje ekipe ter tudi njeno vodstvo, če želi še naprej zmagovati, saj naj bi bila slednja povsem razbita na minuli dirki.

Zmagovalec Toura iz leta 2012 je namreč prepričan, da je skupna zmaga Jumbo-Visminega Jonasa Vingegaarda postala zelo velik izziv za Pogačarja, saj naj bi Dančeva zmaga povsem spremenila dinamiko nizozemske ekipe ter obenem končala ero, ko je Primož Roglič še lahko upal na skupno zmago na Touru v dresu Jumbo-Visme.

Wiggins je namreč poudaril, da je Vingegaard s to dirko zacementiral svojo vlogo nespornega vodje, obenem pa dodal nov element zmage izjemno močni zasedbi Jumbo-Visme, v kateri po novem vlada tudi zmagovalno vzdušje. Pogačar, čigar taktiko mnogokrat ni mogel razumeti, bo tako imel pred samo skoraj nerešljivo uganko.

Bradley Wiggins | Avtor: youtube youtube

"Vprašanje, ki bi si ga postavil, je, kako naj Pogačar nadaljuje od tu. Kajti njegova ekipa, z izjemo enega ali dveh kolesarjev... Prav tako ne vem, če je Mauro Gianetti človek, ki lahko vodi Pogačarja do še kakšnih treh ali štirih zmag na Dirki po Franciji," se je po koncu dirke spraševal Wiggins.

"Ne vem, če mora Pogačar na novo sestaviti to ekipo, kajti resnično so izgledali polomljeno. Kljub covidnim primerom in vsemu, imajo v ekipi kar nekaj kolesarjev, ki so čedalje starejši, imajo nekaj dobrih kolesarjev, ki pa ne funkcionirajo dobro kot enota, ne morejo se primerjati z Jumbo-Vismo. Torej, kaj mu je storiti?"

Wiggins je namreč prepričan, da ima Vingegaard okoli sebe izjemno močno ekipo ter da izgleda, da je Jumbo-Visma končno našla tisto postavo, katero je ves ta čas iskala. In v njej ne bo prostora za Primoža Rogliča, vsaj v vlogi kapetana ne.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"So ekipa, ki je našla svojo novo smer, medtem ko Roglič počasi veni. Mislim, da je z Rogličem konec, kar se tiče lova na zmago na Dirki po Franciji znotraj te ekipe," je bil neposreden Wiggins, ki se je za konec še dotaknil Pogačarjeve taktike, ki je v prvi polovici dirke sprintal za vsako mesto in vsako sekundo, kar naj bi bilo po njegovem krivo, da je izgubil moč in energijo, ki bi ju potreboval v drugi polovici Toura.

"Mislim, da vsi tisti kratki sprinti, tiste majhne številke in moč, tisti maksimalni sprinti in moč, ki jo pri tem sprostiš, napravijo škodo in se zgolj nabirajo preko naslednjih nekaj tednov pri utrujenosti," je pojasnil Wiggins, ki še posebej ni mogel razumeti Pogačarjeve taktike na usodni etapi z vzponom na Granon.

"Nisem mogel razumeti načina, kako je dirkal. Sam vzorec njegovega dirkanja... še posebej na položnejših delih in začetnih kilometrih Telegrapha in Valloira, še preden so se lotili Galibierja. Mislim, da se je tam njegov Tour končal," je zaključil kolesar, ki ni nikoli slovel po svoji moči v gorah, pač pa po izjemno močnem moštvu in odlični taktiki, ki sta mu kot prvemu Britancu priborila zmago na Touru. Prav ti dve prvini pa sta letos Pogačarju najbolj manjkali.

Komentarjev 7
  • Friderik1950 06:37 29.julij 2022.

    Sam menim podobno. Sem pa prepričan, da Tadej ni bil optimalno pripravljen za dirko. Ne vem zakaj se je recimo udeležil dirke po Sloveniji, verjetno zaradi različnih pritiskov. Ekipa, gre za ekipni šport ni bila dovolj zdravstvano zaščitena tako, da ...prikaži večda je zgubljal pomočnike. Njegova fizična priprava je bila slaba, - viden trbušček. Ni dobil ustreznih poživil, predvsem od Emiratov, ki poznajo puščavska skrivna požovila. Na zadnjih etapah je napadal iz obupa brez taktike. No saj zadostuje.

  • Avatar Lucinda_Binney
    Lucinda_Binney 16:33 28.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Gogle je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ..... Tako sem začel .................... >>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • Avatar Lucinda_Binney
    Lucinda_Binney 16:32 28.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ..... Tako sem začel ................... >>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

Sorodne novice