Šport > Kolesarstvo
50403 ogledov

Grozljivka na Touru! Tekmovalko zbil njen ekipni avtomobil

Mavi Garcia Reševalni pas/Twitter
Švicarka Marlen Reusser je zmagovalka ene najtežjih in najbolj spektakularnih etap na ženskem Touru.

Razgibana četrta etapa, ki je vsebovala tudi štiri daljše makadamske odseke, ni spremenila skupnega vrstnega reda na čisto samem vrhu na premierni ženski kolesarski dirki po Franciji.

Na današnji preizkušnji med krajema Troyes in Bar-sur-Aube v dolžini 126,8 km je bila najboljša Švicarka Marlen Reusser (SD Worx), ki je še minulo sezono nastopala za italijansko-slovensko ekipo Alé BTC Ljubljana, prestižno rumeno majico pa je zadržala Nizozemka Marianne Vos (Jumbo Visma).

Marlen Reusser | Avtor: Profimedia Profimedia

Del današnje etape, ki je vsebovala kar pet krajših kategoriziranih vzponov, je potekal med vinogradi in na prašnih makadamskih cestah, po številnih razburljivih in dramatičnih dogodkih pa je bila najbolj zadovoljna v cilju Marlen Reusser, ki se je 23 kilometrov pred ciljem odločila za solo napad.

Njeni najbližji zasledovalki, Francozinja Evita Muzic in Rusinja Alena Amialiusik, sta zaostali 1:24 minute. Skorajda vse največje favoritinje so prišle v cilj v skupini z minuto in 40 sekundami zaostanka za Švicarko.

Marianne Vos | Avtor: Profimedia Profimedia

Vodilna Nizozemka ima tako v skupni razvrstitvi še naprej 16 sekund prednosti pred Italijanko Silvio Persico in Poljakinjo Katarzyno Niewiadomo.

Kljub številnim padcem in predrtim zračnicam so uspele skorajda vse favoritinje za skupni seštevk skupaj pripeljati v cilj, izjema je bila le nesrečna Španka, ki je nedavno na tretjem mestu končala žensko dirko po Italiji in je pred današnjo etapo držala šesto mesto.

Osmoljenka Margarita Victoria "Mavi" Garcia je namreč najprej kar trikrat morala menjati kolo zaradi predrte zračnice in nato loviti priključek, pri eni izmed menjav pa sta skupaj s sotekmovalko iz ekipe UAE Team ADQ celo zbili nesrečno tekmovalko, ki je drvela mimo.

Tu pa še ni bilo konec težav za špansko državno prvakinjo, ki je tudi minuli dve sezoni nastopala za italijansko-slovensko ekipo Alé BTC Ljubljana, saj jo je približno 15 km pred ciljem z avtom podrl kar član njene spremljevalne ekipe UAE Team ADQ, za katero sicer nastopata tudi Eugenia Bujak in Urša Pintar. 

Potolčena Španka je sicer uspela dokončati etapo, a je za skupino z glavnimi favoritinjami zaostala za več kot minuto in pol, tako da je v skupnem seštevku zdrsnila na 11. mesto, z 2:26 minute zaostanka.

Bujakova je na današnji etapi zasedla 80., Urška Žigart (BikeExchange-Jayco) pa 105. mesto (obe +14:10). Prva je v generalni razvrstitvi na 84. (+21:11), druga pa na 101. mestu (+25:57). Pintarjeva je na žalost po hudem padcu na drugi etapi že zaključila z dirko.

V četrtek bo na sporedu 175,6 km dolga ravninska etapa med krajema Bar-le-Duc in Saint-Die-des-Vosges.

Komentarjev 5
  • Avatar Lucinda_Binney
    Lucinda_Binney 16:43 28.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna derela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ..... Tako sem začel .................... >>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • Roberta_Bordelon 11:40 28.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ........>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • onxxx 11:28 28.julij 2022.

    Zapeljala se mu je direkt pod auto hahaha

Sorodne novice