Šport > Kolesarstvo
16425 ogledov

"Slišal sem samo kričanje, da Pogačar ne more slediti"

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard Profimedia
Veliki zmagovalec francoske pentlje Jonas Vingegaard je povzel nekaj ključnih momentov letošnje dirke.

Novopečeni zmagovalec Toura Jonas Vingegaard, član nizozemske Jumbo-Visme, je na dirki po Franciji preprečil tretje zaporedno zmagoslavje Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates) in se veselil največjega uspeha v njegovi karieri.

A pot do zmage ni bila lahka.

Danski kolesar, ki zase pravi, da še ni povsem dojel razsežnosti njegovega dosežka, je moral premagati kar nekaj visokih ovir.

Precej neugodno se je za Jumbo-Vismo razpletla peta etapa, v kateri se je poškodoval Primož Roglič, medtem ko se je Vingegaard ubadal s tehničnimi težavami.

Jumbo-Visma Dovolj ima Šport Jumbovec odgovoril na hude obtožbe: "Vedno ista zgodba"

"Vse je šlo narobe. Ko sem imel minuto zaostanka, sem razmišljal o tem, da tole res ne kaže dobro. Tisti dan bi bil lahko odločilen. Na srečo imam najboljše moštvene kolege na svetu, ki so me rešili. Ko ti vsi želijo pomagati in delati v tvoj prid, jim hočeš to na nek način povrniti. Želel sem se potegovati za zmago in dati vse od sebe zanje," je povedal zmagovalec francoske pentlje.

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia
Odločilni moment dirke je bil zaključek 11. etape z vzponom na prelaz Granon, kjer se je Pogačar trudil pokriti vse napade, na koncu pa za ambiciozno početje plačal visok davek. V zadnjih kilometrih je zapadel v krizo in v cilj pripeljal s skoraj tremi minutami zaostanka za Vingegaardom. Te razlike do konca Toura ni več uspel nadoknaditi.

"Odlično smo sodelovali. Imeli smo popoln načrt in strategijo. Izvedba je bila vrhunska. Ničesar nismo imeli za izgubiti in vse se nam je poklopilo," je ključno etapo povzel Vingegaard. "Slišal sem samo kričanje na uho, da Pogačar ne more slediti, kar mi je dalo dodatno motivacijo, da še bolj pritisnem. To je bil velik korak h končnemu cilju."

Pogačarjevo upanje za preobrat je dokončno ugasnilo v zadnji gorski etapi v Pirenejih, kjer ob izdelani taktiki Jumbo-Visme na koncu ni mogel slediti tempu rumene majice.

Etapa je postregla z obilico kaotičnega dogajanja, med drugim se je na tleh znašel Pogačar, medtem ko se je Vingegaard za las izognil katastrofi.

"Srčni utrip mi je narasel na 220. Pojma nimam, kako sem se izognil padcu," je povedal Danec. Po koncu etape so ga mediji že okronali za zmagovalca Toura, čeprav je sam še miril evforijo.

"Bil sem blizu zmagi, vendar nisem še zmagal. Ciljna črta je v Parizu. Kaj pa če bi se mi ponesrečil kronometer in bi izgubil rumeno majico? Nisem želel tega izreči naglas. V bistvu še vedno težko verjamem, kaj mi je uspelo," je sklenil 25-letnik.

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Avatar GraceDibbs
    GraceDibbs 16:52 27.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna deela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ................ >>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com