Šport > Kolesarstvo
37154 ogledov

O tem, kar je Vingegaard storil za Pogačarja, govori ves kolesarski svet

Reševalni pas/Twitter
Vodilni kolesar na dirki po Franciji Jonas Vingegaard je z izjemno športno gesto navdušil ves kolesarski svet.

Najboljša kolesarja 109. izvedbe dirke po Franciji, Jonas Vingegaard in Tadej Pogačar, sta v morda že odločilni 18. etapi poskrbela za najbolj ikoničen prizor letošnjega Toura.

Vingegaard bi se lahko na spustu s prelaza Spandelles (10,3 km/8,3 %) okoristil s smolo slovenskega kolesarja, a je v duhu 'fair-playa' počakal na tekmeca, ki mu je v znak spoštovanja segel v roko.

Tadej Pogačar Prelomna etapa Šport Jumbo-Visma z dodelano taktiko zlomila Pogačarja

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Pogačar je med vzponom na omenjeni preplaz kar štirikrat napadel rumeno majico, vendar ji kljub naporom ni mogel uiti. Prava drama se je nato odvila na spustu, kjer je naprej spodneslo kolo Dancu, kmalu zatem pa se je na tleh znašel Slovenec.

Pogačar in Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia
Pogačar, ki je nespretno zapeljal v bankino, je v padcu utrpel neprijetne odrgnine na levem kolenu in stegnu, še preden pa se je uspel povzpeti nazaj na kolo, je Vingegaard izginil iz vidnega polja. Zdelo se je, da Tour odločen, nato pa se je kolesar Jumbo-Visme izkazal s sijajno športno gesto.

"Čudovita poteza Vingegaarda! Njegova športna gesta ni ostala neopažena s Pogačarjeve strani. Rumena majica je bila napadena na spustu, ko pa je tekmec, ki je vršil napad, naredil napako, ga je Jonas počakal," je na Eurosportu komentiral Robbie McEwen.

Pohvale so deževale tudi na družbenih omrežjih.

"Športni duh v pravem pomenu besede. Ko je Vingegaard videl Pogačarjev padec, ga je počakal. Dirko je želel zmagati na cesti in ne po zaslugi tekmečeve smole. To je neverjetno," se je glasil eden izmed zapisov.

Priznal zmoto Šport Armstrong obžaluje, kar je storil Rogliču: "To je bila napaka"

"Športna gesta Jonasa Vingegaarda prekaša vse doslej. Toda, po mojem je vedel, da je močnejši. Ali bi ga počakal, če bi bila bolj izenačena?" se je spraševal nek uporabnik twitterja.

"Pozabite njegove kolesarske sposobnosti, Vingegaard si zasluži zmago, rumeno majico in vse pohvale za način, kako je na spustu počakal Pogačarja. Tega mu ni bilo treba storiti. Prepričan sem, da bi večina kolesarjev napadla. Kakšen čovek!" pa je dodal nek uporabnik.

"Počakal sem ga (Pogačarja, op. a.). Nisem tip človeka, ki bi pospešil v takšnih trenutkih. To bi bilo nepošteno."

Jonas Vingegaard

Komentarjev 3
  • crna 21:34 21.julij 2022.

    Malo se je že igral s Tadejem,ker je vedel, da ga ne bo premagal.

  • Idioti 20:09 21.julij 2022.

    Zgleda da enako kot vi ne veste , da sam ni hotel naprej , ker bi moral rezati svoj zračni odpor sam , lahek kot je , bi pa izgubil ogromno moči. Mogoče bi bilo boljše .da ga ni čakal ...prikaži več in bi pod klanec prišla enako zmatrana !

Sorodne novice