Šport > Kolesarstvo
14464 ogledov

Porušene sanje štirikratnega zmagovalca Toura

Chris Froome Epa
"Zame je bila to res posebna dirka, saj sem končno našel 'prave noge'," je bil ob odstopu z dirke po Franciji razočaran Chris Froome.

Štirikratni zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Christopher Froome je moral danes 109. francosko pentljo predčasno končati. Razlog je pozitiven test na covid-19, je Britanec razkril v videoposnetku na družbenih omrežjih.

"Test je pokazal, da sem se okužil s covidom-19. Zelo sem razočaran, da letos ne bom mogel prikolesariti v Pariz in končati Toura. Zame je bila to res posebna dirka, saj sem končno našel 'prave noge'," je dejal britanski zvezdnik pred startom 18. etape.

Prejšnji teden je 12. etapo na Alpe d'Huez končal na tretjem mestu, kar je njegov najboljši dosežek po grozljivem padcu leta 2019.

Chris Froome | Avtor: Epa Epa

Froome je zadnjič zmagal na Touru leta 2017, pozneje pa je imel veliko težav predvsem zaradi posledic padca in poškodbe leta 2019. Zdaj 37-letni Britanec je prestižno dirko dobil štirikrat (2013, 2015, 2016 in 2017), letos je na dirki nastopil že desetič.

Kot je še dejal britanski zvezdnik, na španski Vuelti, ki jo je v preteklosti osvojil dvakrat, ne bo nastopil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pred tem sta bila na dirki znana tudi koronska primera številka 13 in 14. Španec Imanol Erviti in Italijan Damiano Caruso, član ekipe Bahrain Victorius, za katero dirkata tudi Slovenca Matej Mohorič in Jan Tratnik, danes zaradi pozitivnih testov nista začela 18. etape do Hautacama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice