Šport > Kolesarstvo
24683 ogledov

Spremljevalni avto v cilju povozil tekmovalko

Mie Bjørndal Ottestad Print Screen
Norveško kolesarko je po koncu pete etape dirke po Franciji povozil spremljevalni avtomobil.

Premierna kolesarska dirka po Franciji za dekleta je postregla z novim incidentom.

Tokrat ga je zakuhal voznik spremljevanega avtomobila in eden izmed športnih direktorjev moštva Arkéa-Samsic, ki je v ciljni areni po koncu pete etape zapeljal čez nogo norveški kolesarki Mie Bjørndal Ottestad (43. mesto).

"Njen krik je bil naravnost grozljiv, česa takšnega še nisem videl," je dejal komentator norveške TV2 Magnus Krogsæter Aarre.

Športni direktor se je za napako hitel opravičevati, čeprav ga je še bolj kot stanje tekmovalke skrbela prisotnost kamer. Ko je izstopil iz avtomobila, je namreč od snemalca zahteval, naj kamero ugasne.

"Pogovarjali smo se o dirki in kar naenkrat mi je zapeljal čez stopalo. Zagrabila me je panika, saj me je močno zabolelo," je povedala Ottestadova.

Posnetek incidenta si lahko ogledate TUKAJ.

Mie Bjørndal Ottestad | Avtor: Print Screen Print Screen

"To je grozno," je dejala strokovna komentatorka Emma Johansson. "Če ne bi tako glasno zavpila, morda sploh ne bi reagiral," je dodala.

Iz ekipe so sporočili, da Norvežanka ni utrpela hujših poškodb in da bo po predvidevanjih lahko nadaljevala z dirko.

Današnjo 175,6 km dolgo ravninsko etapo med krajema Bar-le-Duc in Saint-Die-des-Vosges je dobila Nizozemka Lorena Wiebes, ki je ugnala Italijanko Eliso Balsamo (Trek-Segafredo), rumeno majico pa je zadržala Nizozemka Marianne Vos (Jumbo Visma).

Na dirki po odstopu Urše Pintar (UAE Team ADQ) nastopata še dve Slovenki. Na najdaljši letošnji opreizkušnji je Eugenia Bujak (UAE Team ADQ) v cilj prišla v času zmagovalke in zasedla 37. mesto, Urška Žigart (BikeExchange-Jayco) je osvojila 111. mesto (+1:22).

Bujakova je v skupni razvrstitvi na 79. (+21:15), Žigartova pa na 99. mestu (+27:23).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.