Šport > Kolesarstvo
34354 ogledov

Junak Toura povsem na tleh: "Še nikoli ga nisem videla takšnega"

Epa
Potem ko je pred 40.000 navijači iz sebe iztisnil še zadnje atome moči, si bo zvezdnik Jumbo-Visme zdaj privoščil zasluženi oddih.

Belgijski kolesarski zvezdnik Wout van Aert (Jumbo-Visma) je po koncu dirke po Franciji izmučen kot še nikoli doslej.

Po izčrpljujoči tritedenski preizkušnji, na kateri je odigral eno ključnih vlog ob zmagi moštvenega kolega Jonasa Vingegaarda, ga je zdelala še bolezen, a je kljub temu napel vse sile in v četrtek slavil na domačem "posttour" kriteriju v Herentalsu blizu Antwerpna.

Van Aert, nosilec zelene majice na letošnji francoski pentlji, je ob vrnitvi v domovino doživel veličasten sprejem, saj ga je pričakalo kar 40.000 kolesarskih navdušencev.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"To je zares nekaj posebnega. Nisem vajen takšnih sprejemov," je priznal vsestranski belgijski as. "Zdaj šele razumem, kakšna norišnica je bil Tour. Dokler si del cirkusa, tega niti ne občutiš, ko pa se vrneš domov, je to res nekaj posebnega," je dodal.

 | Avtor: Instagram Instagram
Van Aerta so v preteklih dneh pestile zdravstvene težave, kar mu je pobralo še zadnje kančke energije. Kljub slabemu počutju ni želel razočarati nepregledne množice v zeleno odetih belgijskih navijačev, ki so ga ponesli do novega uspeha.

"Fizično nisem v najboljšem stanju, vendar sem si močno želel nastopiti. Gledalci so mi dali energijo. Še vedno nisem okreval od Toura, nato me je zdelal še prehlad. Nima smisla, da bi šel v Španijo," je odpoved udeležbe na kriteriju v San Sebastianu obrazložil Van Aert.

"Na srečo sem imel še nekaj energije. Počutil sem se za odtenek bolje, gledalci so mi dali krila. Pred leti sem tukaj kolesaril med zvezdniki Toura, zdaj pa sem bil sam v središču pozornosti, kar je čudovito. Nimam časa za prave počitnice, saj sezone še ni konec. Zagotovo pa bom za nekaj dni sestopil s kolesa," je dejal.

 | Avtor: Instagram Instagram

O moževi izmučenosti je za belgijske medije spregovorila tudi njegova boljša polovica Sarah De Bie. "Mislim, da je zelo trpel. Še posebej dan pred zadnjim kronometrom. Potrebuje čas, da se umiri in sprosti. Še nikoli ga nisem videla tako bolnega. Komaj je zbral dovolj moči, da se je pojavil tukaj. Lepo, da je pripravljen vložiti toliko truda za navijače. Upal je, da se bo do jutra počutje izboljšalo, nato pa je cel dan preležal na kavču. Vesela sem, da je lahko nastopil," je povedala De Biejeva in se nato razgovorila še o Touru.

"Letošnji Tour je bil prava paša za oči. Tri tedne nisem odvrnila pogleda. Morala sem sem opomniti, da sem sploh pomežiknila. Novinarji me sprašujejo, kako je biti v zvezi z enim najboljših kolesarjev na svetu, a zame je še vedno moj mož in oče najinega otroka. Prav neverjetno je, kako občudovan je tako s strani otrok kot odraslih," je pristavila.

Wout van Aert je na dirki po Franciji vpisal tri etapne zmage, postal rekorder po številu osvojenih točk za zeleno majico in prejel priznanje za najbolj borbenega kolesarja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah De Bie (@debiesarah)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.