Šport > Kolesarstvo
59786 ogledov

Zvezdnik nalil čistega vina Jumbo-Vismi: "Pogačar je ..."

Tadej Pogačar Epa
Belgijski kolesar Remco Evenepoel je pokomentiral razplet dirke po Franciji.

Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl Team) je prepričan, da je Tadej Pogačar kljub porazu na dirki po Franciji še vedno najboljši kolesar na svetu. 

Evenepoel, eno od dveh glavnih imen današnje kolesarske klasike v San Sebastianu, je v analizi dogajanja na letošnjem Touru zpostavil moštveno premoč Jumbo-Visme in izjemne individualne predstave na koncu drugouvrščenega Slovenca.

"Tour je bil zelo hiter, vroč in zahteven. Ob predstavah Jumbo-Visme je vse skupaj izgledalo dokaj enostavno, a v resnici je bilo zelo zahtevno za vse udeležence."

"Predstave nizozemske ekipe me niso presenetile. Kar so dosegli skupaj kot ekipa, je bilo zares impresivno. Lepo za videti. Imeli so izdelan načrt, ki so ga nato udejanjili vpričo celega sveta. Lahko rečem samo 'kapo dol'," je za CyclingFlash povedal 22-letni mladenič.

Tadej Pogačar Šport Odmevno razkritje Jumbo-Visme, je Pogačar izdal preveč?

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia
Jumbo-Visma je v odločilnih trenutkih resda uspela unovčiti ekipno premoč, vendar Pogačar po oceni Evenepoela ostaja trdno prikovan na kolesarskem tronu.

"Pogačar je dvakrat izgubil čas, kar bi se lahko zgodilo vsakomur. Ko ga je Jumbo-Vismo napadla na vzponu na Galibier, mu je bilo zelo težko. Osvojil je tri etape, postal najboljši mladi kolesar in končal na drugem mestu v skupni razvrstitvi. Ne moremo govoriti o slabem Touru. V mojih očeh je še vedno najboljši kolesar na svetu. Ekipno je Jumbo-Visma precej močnejša in stabilnejša od UEA Emiratesa. Kar počne Pogačar, je naravnost fenomenalno. Ogromno stvari je moral postoriti sam, še zlasti v zadnjem tednu. Zasluži si vso spoštovanje," je sklenil Belgijec.

Izpoved soproge Šport Junak Toura povsem na tleh: "Še nikoli ga nisem videla takšnega"
Komentarjev 1
  • Friderik1950 13:22 30.julij 2022.

    Sem prepričan, da Tadej ni bil optimalno pripravljen za dirko. Ne vem zakaj se je recimo udeležil dirke po Sloveniji, verjetno zaradi različnih pritiskov. Ekipa, gre za ekipni šport ni bila dovolj zdravstvano zaščitena tako, da je zgubljal pomočnike. Njegova ...prikaži večva fizična priprava je bila slaba, - viden trbušček. Ni dobil ustreznih poživil, predvsem od Emiratov, ki poznajo puščavska skrivna požovila. Na zadnjih etapah je napadal iz obupa brez taktike. No saj zadostuje.