Šport > Kolesarstvo
13294 ogledov

Olimpijski prvak s kolesom poletel med gledalce, vsi so obnemeli

Matt Walls Profimedia
Grd padec olimpijskega prvaka.

Na igrah Commonwealtha, ki potekajo v Birminghamu, se je na velodromu ponesrečil olimpijski prvak Matt Walls. Ta je v Tokiu slavil v disciplini omnium, v disciplini madison pa je osvojil srebro skupaj z Ethanom Hayterjem, ki v cestnem kolesarstvu uspešno nastopa za moštvo Ineos Grenadiers. Tokrat je Walls nastopil na 15 km v disciplini scratch, ta je sicer tudi ena od štirih posamznih disciplin, ki sestavljajo omnium, a se preizkušnja zanj ni končala najboljše.

V zadnjem krogu kvalifikacij je namreč prišlo do množičnega padca, Walls pa je preko ograde poletel med gledalce in se poškodoval. Zdravniško osebje se je z njim v dvorani ukvarjalo 40 minut, njihovo posredovanje pa so organizatorji zakrili s ponjavami. Kasneje je bil 24-letni kolesar prepeljan v bolnišnico. "Matt je pri zavesti in se pogovarja," so dokaj hitro sicer sporočili iz britanske reprezentance.

V bolnišnico sta bila s poškodbami rame in glave prepeljana tudi kolesar z otoka Man Matt Bostock in Kanadčan Derek Gee. Že v dvorani so zaradi lažjih poškodb oskrbeli tudi dva gledalca.

Kvalifikacije so bile prekinjene, gledalce pa so zaprosili, da zapustijo velodrom. Kasneje je bil zaradi povzročitve padca diskvalificiran Kanadčan Mathias Guillemette.

Za Wallsa se je na koncu vse skupaj končalo brez hujših posledic. Bolnišnico je zapustil že čez nekaj ur z nekaj šivi na glavi, odrgninami in modricami. "Hvala vsem za sporočila in podporo. Nekako sem jo odnesel brez resnih poškodb, dobil sem nekaj šivov, precej pa sem potolčen. Resnično upam, da se vsi udeleženci incidenta, vključno s poškodovanimi gledalci, počutijo ok," je na twitterju zapisal Walls.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice