Šport > Kolesarstvo
16284 ogledov

Zvezdnika vabil UAE, a ne želi pomagati Pogačarju

quintana pogačar Epa
Kolumbijski kolesarski as ne želi biti pomočnik Tadeja Pogačarja.

Ekipa UAE Team Emirates je bila na čelu s Tadejem Pogačarjem favorit pred letošnjim Tourom, a je nato doživela poraz. Jonas Vingegaard, ki je imel izjemno pomoč v svoji ekipi Jumbo-Vismi, je bil močnejši. Nizozemsko moštvo je dvakratnega zmagovaca Toura strlo z napadi Primoža Rogliča v 11. etapi in izjemnim kolesarjenjem Wouta van Aerta, tako Slovenec kot Belgijec sta se bila pripravljena podrediti načrtom ekipe.

Prav v tem elementu so šepale stvari pri UAE. Že pred Tourom je zaradi okužbe s koronavirusom v zadnjem hipu odpadel Matteo Trentin, zamenjal ga je povsem nepripravljeni Marc Hirschi, med dirko pa so kasneje zaradi okužb, bolezni in poškodb odstopili še Rafal Majka, Vegard Stake Laengen, George Bennett in Marc Soler. Pri UAE so hitro zavihali rokave, pri iskanju okrepitev pa so se obrnili tudi na zvezdniško kolesarsko ime.

Primož Roglič Wout van Aert Presenetil Šport Van Aert šokiral s svojo odločitvijo! Kaj to pomeni za Primoža in Tadeja? Rui Costa Odmevni prestopi Šport Zaradi Tadeja zapušča ekipo, Jumbo-Visma se krepi, prihaja tudi Slovenec?

Nairo Quintana, ki je na tokratnem Touru zasedel šesto mesto, bi bil v naslednjih letih še kako pomemben član zasedbe na francoski pentlji, a je 32-letni Kolumbijec sodelovanje zavrnil.

Nairo Quintana | Avtor: Epa Epa

"Želim si biti vodja in ne Pogačarjev pomočnik," je izjavil zmagovalec Gira 2014 in Vuelte 2016.

"Še vedno sem prepričan, da lahko zmagujem in me takšna vloga ne zanima," je dodal kolesar iz Andov, ki zadnji dve leti nastopa za francosko moštvo Arkéa–Samsic.

Komentarjev 2
  • janez479 15:58 04.avgust 2022.

    Nairo še rad bos vozil za Pogacarja,ker ne vem kateri kreten ne bi to vzel,tvoja biološka ura je odbila, če pa je tvoj ego močnejši,bo pa zelo drago,svoje v kolesarstvu si pač dal,ura dela tik,tak,ker tvoji rojaki so skoraj vsi ...prikaži več močnejši od tebe, drugače ti sledi zaton,ker to ekipo ki jo imaš trenutno je pač ekipa obljub in nič drugega,razmisli, če boš sploh dovolj močan,da vleces Pogačarja.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 14:18 04.avgust 2022.

    To je izjava poštenjakarja in mislim, da je vse povedal o značaju Pogaćarja!

Sorodne novice