Šport > Kolesarstvo
1582 ogledov

Grozljiva padca na dveh velikih dirkah! Kolesarji pristali v bolnici (video)

Kolesarska nesreča Reševalni pas/Twitter
Na Dirki po Poljski ter Dirki okoli Burgosa je prišlo do dveh grozljivih padcev.

Današnji etapi dveh največjih kolesarskih dirk, ki trenutno potekata, dirke po Poljski in dirke okoli Burgosa, sta bili v znamenju padcev. Kolesarji na Poljskem so se zapletli v padec 800 metrov pred ciljem.

Phil Bauhaus, nemški kolesar Bahrain-Meride, je sicer zmagovalec pete, 178,1 kilometra dolge etape kolesarske dirke po Poljski. Etapo je odločil sprint, ki pa je bil močno okrnjen, saj je v zadnjem kilometru prišlo do skupinskega padca. Ta je iz boja za najvišje uvrstitve med drugimi izločil tudi Britanca Marka Cavendisha in Nizozemca Olava Kooija.

Kolesarska nesreča | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

 

Drugo mesto je na cilju v Rzeszowu zasedel Francoz Arnaud Demare, ki je imel na videz najmočnejšo pomoč moštvenih kolegov iz ekipe Groupama-FDJ, a Bauhaus je bil tokrat močnejši od njega, kljub temu pa je Francoz prevzel vodstvo v razvrstitvi najboljšega po točkah, za eno je prehitel Kooija. Tretji je bil še en Nemec Niklas Arndt.

Skupno vodstvo je zadržal Kolumbijec Sergio Higuita (Bora-hansgrohe), ki ima pred predzadnjo kraljevsko etapo štiri sekunde prednosti pred Špancem Pellom Bilbaom. Oba sta v gneči po padcu zaostala, a se jima je na koncu pisal čas zmagovalca, kot vsem drugim, ki jih je zaustavila nesreča.

 

Grozovit padec tudi na dirki okoli Burgosa

Še bolj grozovita pa je bila nesreča v Španiji, kjer je kar nekaj tekmovalcev končalo s težjimi poškodbami, poroča cyclingnews.com. Najhuje naj bi jo skupila Italijan Davide Ballerini in Španec David Gonzalez, ki sta morala poiskati pomoč v bolnišnici, njune poškodbe pa zaenkrat niso znane.

Padec v sprintu navzdol je pri hitrosti več kot 60 kilometrov na uro zakrivil sprinterski vlak Jumbo-Visme. David Dekker je preko ležečega policaja izgubil oblast nad kolesom in padel, za njim pa se mu kolesarji niso mogli izogniti, mnogi so trčili v kovinske ograde ob cesti. Po etapi so se spet pojavile pritožbe nad organizatorji, ki naj kolesarjem ne bi zagotavljali primerne varnosti.

Pred Dekkerjem sta v času padca vozila le moštvena kolega Timo Roosen in Eduardo Affini, še en član nizozemske ekipe, ki je zabeležila trojni etapni uspeh, Chris Harper se je padcu izognil, vsi drugi pa se niso mogli potegovati za zmago.

Po dveh etapah sicer vodi Kolumbijec Santiago Buitrago, tekmovalec Bahrain-Victoriousa, njegov moštveni kolega Matevž Govekar, po letih in stažu najmlajši slovenski kolesar v ekipah najvišje ravni, je z zaostankom sedmih minut in 44 sekund točno na 100. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice