Šport > Kolesarstvo
30057 ogledov

"Draga UCI, to je sramota, nesprejemljivo!"

dirka po Burgosu padec Epa
Zaključek etape na dirki po Burgosu je bil vsej prej kot tipičen.

V sredo je bila na sporedu druga etapa dirke po Burgosu, kjer od slovenskih kolesarjev nastopa Matevž Govekar. Poročali smo že o množičnem padcu, ki se je zgodil v zadnjem kilometru omenjene preizkušnje. Padec v sprintu navzdol je pri hitrosti več kot 60 kilometrov na uro zakrivil sprinterski vlak Jumbo-Visme.

Kolesarska nesreča Masaker Šport Grozljiva padca na dveh velikih dirkah! Kolesarji pristali v bolnici (video)

David Dekker je preko ležečega policaja izgubil oblast nad kolesom in padel, za njim pa se mu kolesarji niso mogli izogniti, mnogi so trčili v kovinske ograde ob cesti. Po etapi so se spet pojavile pritožbe nad organizatorji, ki naj kolesarjem ne bi zagotavljali primerne varnosti.

Nesreči so se uspeli izogniti le redki, med njimi zmagovita trojica iz moštva Jumbo-Visma. Eden od teh je bil Edoardo Affini, ki so mu očitali, da se v cilju ne bi smel veseliti.

"Preden začnete tu pisati sranje, moramo razčistiti. Bil sem na čelu in šel na polno. Videl sem moštvenega kolega, ki je 200 metrov pred ciljem šel mimo mene in se veselil, res je. In res nisem vedel, kakšen masaker je za nami," je na Twitterju zapisal Affini.

"Žal mi je za vse vpletene in upam, da nihče ni težje poškodovan. Draga UCI, po vsem kar se je že zgodilo, da dovolite tako visoko hitrostno oviro v zadnjih 800 metrih pri zelo visokih hitrostih je sramotno. Nesprejemljivo," je dodal Italijan.

Najhuje sta jo skupila Italijan Davide Ballerini in Španec David González, ki sta morala poiskati pomoč v bolnišnici.

Komentarjev 1
  • Idioti 09:37 05.avgust 2022.

    Ne vem če ste opazili , na dirki San Sebastian , flike žitkega blata na asfaltu navzdol od zadnjega vzpona na 40km !Španci niso sposobni očistiti asfalt na trasi , kaj šele kaj drugega !

Sorodne novice