Šport > Kolesarstvo
26185 ogledov

Roglič k Ineosu? Takšen je odgovor

Primož Roglič Profimedia
Obe vpleteni ekipi zanikata morebitni prestop slovenskega asa.

Primož Roglič je drugo leto zapored predčasno zaključil Tour de France zaradi bolečin po padcu, še pred slovesom pa je odločilno pripomogel k zamenjavi na vrhu skupnega seštevka, ko je v 11. etapi z napadi utrudil Tadeja Pogačarja, smetano pa je pobral njegov moštveni kolega Jonas Vingegaard. Kolesar Jumbo-Visme je nato do konca preizkušnje odbil vse Pogačarjeve napade in zadržal rumeno majico. 

Z zmago Danca so se nedvomno nekoliko spremenila razmerja znotraj nizozemskega moštva, ki je prišlo do prve skupne zmage na Dirki po Franciji, Vingegaard pa bo po predvidevanjih prvi mož ekipe tudi na naslednjih Tourih. Roglič, ki je Jumbo-Vismi prinesel prve skupne zmage na tritedenskih dirkah, trikrat je slavil na Vuelti, je tako izgubil primat, ki ga je imel v moštvu v zadnjih letih.

Ob Vingegaardovem zmagoslavju so se v kolesarski karavani hitro pojavile govorice, da se se za Zasavca resno začeli zanimati pri Ineos Grenadiers. Britanci so od 2012 do 2019 osvojili kar sedem od osmih Tourov, v zadnjih treh letih pa gledali v hrbet ekipi UAE Team Emirates s Pogačarjem na čelu in Jumbo-Vismi.

V tem obdobju so osvojili dve tretji mesti z Richardom Carapazom, ki po sezoni zapušča ekipo, in Geraintom Thomasom. Slednji, zmagovalec Toura 2018, je dopolnil 36 let, Egan Bernal, naslednik Valižana na najvišji stopnički leta 2019, pa po hudi nesreči v tej sezoni ni nastopil. Morebitni prihod Rogliča se je tako zdel prava rešitev za težave obeh strani.

Primož Roglič Tudi o usodi Tadeja Šport Kolesarska legenda: "Z Rogličem je konec ..." Primož Roglič Roglič Šport Primoža so kritizirali, a resnica je takšna: "Jokal je!"

A po pisanju Gazette dello Sport in VeloNews gre zgolj za govorice, ki pa ju pri obeh ekipah zavračajo. "O tem ne vem ničesar. Primož in njegov zastopnik tega nista omenila," so izjavo športnega direktorja Jumbo-Visme Merijna Zeemana zapisali pri VeloNews.

Vse skupaj so zanikali tudi pri Ineosu. "To je novica zame," je na poizvedovanje istega medija dejal direktor Rod Ellingworth. 

Glavni urednik pri VeloNews Daniel Benson je v svojem čivku na twitterju povzel še mnenje Jumbo-Visme, kjer na vprašanje ali bi spustili Rogliča, ta ima pogodbo dol leta 2025, odgovarjajo: "Kaj pa vi mislite?" 

Slovenski as, ki je v preteklosti izjavil, da je zanj pomembneje, da si ga ljudje zapomnejo kot velikega borca in manj kot morebitnega zmagovalca Toura, je kljub bolečinam na letošnji francoski pentlji pokazal, da se je pripravljen podrediti moštvu in dirkati za v skupnem seštevku boljše uvrščenega kolega. Pri Jumbo-Vismi Rogliča zelo cenijo in ga razumljivo želijo zadržati.

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:32 29.julij 2022.

    Karkoli se bo dogajalo upam, da bo Roglič imel več sreče na Touru kot jo je imel do sedaj.

Sorodne novice