Šport > Kolesarstvo
15310 ogledov

Roglič prvič omenil svoje stanje in nastop v Španiji

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič odločitve o nastopu na dirki po Španiji še ni sprejel.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je zaradi padca še drugič zapored predčasno sklenil nastop na Touru. Pred letom dni se je za umik odločil nekoliko prej, tokrat šele dan pred drugim dnevom počitka. V letu 2021 je nato osvojil zlato na olimpijskih igrah v vožnji na čas, nato pa je še tretjič zapored vso konkurenco ugnal tudi na Vuelti. Za slednjo mu tokrat nekoliko zmanjkuje časa. Letošnja Dirka po Španiji se bo namreč pričela že čez dobra dva tedna, natančneje 19. avgusta v Belgiji.

Roglič se je v nedeljo udeležil kolesarske prireditve v Luganu, v Švici sicer ni tekmoval, po povabilu organizatorjev je podeljeval nagrade najboljšim. Pri tem se ni mogel izogniti vprašanju o nastopu na Vuelti.

"Za nastop na Vuelti bomo še videli, še vedno čutim bolečine. Odločitev bo padla čez dva tedna, odločili se bomo v zadnjem trenutku," je v prispevku (od 1:30 dalje) za švicarsko radiotelevizijo izjavil slovenski šampion.

Rogliča sicer še naprej pričakujejo organizatorji Dirke po Španiji. "Roglič si je želel nastopiti. O njegovi poškodbi vem le toliko, kot se pojavi v medijih. Bi bil pa nastop na dirki zanj lahko pomemben, saj ima priložnost še četrtič zapored zmagati. S tem bi postal najboljši kolesar v zgodovini Vuelte," si je nastopa Slovenca pred dnevi želel generalni direktor Vuelte Javier Guillén.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice