Šport > Kolesarstvo
5761 ogledov

Nova neumnost UCI: Štiri sekunde razlog za odvzem zmage

Marianne Vos Profimedia
Komisarji Mednarodne kolesarske zveze tokrat niso poznali milosti.

Legendarna nizozemska kolesarka Marianne Vos (Jumbo-Visma) je ostala brez nove zmage, že njene 245. v karieri. Na dirki Vargarda na Švedskem je sicer prva prečkala ciljno črto, a so jo kasneje komisarji Mednarodne kolesarske zveze med njenim čakanjem na podelitev diskvalificirali. To bi bila sicer njena četrta zmaga na omenjeni preizkušnji, vendar so ji nov uspeh preprečile štiri sekunde, ki jih je na kolesu prebila v prepovedanem položaju.

Nizozemka se je z obema rokama naslonila na krmilo svojega kolesa, gre za enega izmed položajev, ki so jih pri UCI zaradi večje varnosti kolesarjev prepovedal v začetku lanskega leta.

Vosova je svojo diskvalifikacijo sprejela zelo mirno, bolj razočarana se je celo zdela Francozinja Audrey Cardon-Ragot, ki si verjetno ni predstavljala, da bo na takšen način prišla do prve zmage.

"Škoda, ampak takšna so pravila," se je hitro sprijaznila Vosova, ki pa je menila, da z omenjenimi štirimi sekundami ni ničesar pridobila v primerjavi s tekmicami.

Manj razumevajoče so odločitev UCI sprejeli kolesarski navdušenci, večina jih je mnenja, da je bila odločitev komisije prestroga. Mnogi so spomnili, da se pri Mednarodni kolesarski zvezi ukvarjajo z banalnimi stvarmi (kot je npr. merjenje višine nogavic), pri tem pa zamižijo, ko se ne upoštevajo varnostni standardi na dirkah.

V zadnjem tednu je tako prišlo do grdega množičnega padca na dirki po okolici Burgosa, ker so pri UCI dovolili organizatorjem speljati traso tako, da je kolesarje, ki so se borili za mesta v sprintu, 500 metrov pred ciljem pričakal ležeči policaj. 

dirka po Burgosu padec Video Šport "Draga UCI, to je sramota, nesprejemljivo!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice