Šport > Kolesarstvo
8540 ogledov

Ekipni kolega: Brez Primoža ne bi osvojili Toura

Primož Roglič Profimedia
Ameriški kolesar je po Touru poudaril vlogo Primoža Rogliča.

Primož Roglič še okreva po poškodbah, ki jih je dobil na dirki po Franciji, o nastopu na Vuelti, ki se bo pričela prihodnji petek, pa se bo odločil tik pred začetkom dirke. Zasavec je sicer slavil na zadnjih treh izvedbah španske pentlje.

Pri ekipi Jumbo-Visma z njim nameravajo tudi tokrat napasti skupno zmago, če slovenski as ne bo nastopil, pa bodo povsem spremenili taktiko in posledično tudi drugače sestavili ekipo. V vsakem primeru ima nastop zagotovljen Američan Sepp Kuss. Ta je takoj po koncu dirke po Franciji poudaril Rogličevo vlogo ob osvojitvi Toura, ko je slavil njun moštveni kolega Jonas Vingegaard.

"Če ne bi bilo njega, bi lahko bili zdaj v povsem drugačnem položaju. On je 'naredil' dirko v 11. etapi, ki se je izkazala za ključni trenutek. Škoda, da ga trenutno ni z nami. Z njim sem kolesaril do cilja 11. etape in videlo se je, da je zelo vesel Jonasove zmage. Šel je skozi celoten proces in počutil se je, kot da bi slavil sam," je Američan, ki ima tudi slovenske korenine, pohvalil Rogliča.

Slednji je v omenjeni 11. etapi skupaj z Vingegaardom najprej osamil Tadeja Pogačarja, nato pa v vrsti napadov utrudil rojaka, ki je popustil na zadnjem klancu, Vingegaard pa si je privozil odločilno prednost.

Rogliču, če se bo 19. avgusta sploh pojavil na začetku Vuelte v Belgiji, naj bi poleg Kussa do novega uspeha sicer pomagala tudi Rohan Dennis in Robert Gesink.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice