Šport > Kolesarstvo
8536 ogledov

Tako pri Jumbo-Vismi o nastopu Rogliča in taktiki

Primož Roglič Profimedia
Pri nizozemskem moštvu še ne vedo, kako bodo pristopili do dirke po Španiji.

Primož Roglič se je po poškodbah na Touru in posledičnem odstopu pred dnevi vrnil na kolo, pri njegovem moštvu pa pozorno spremljajo njegovo okrevanje. Zaenkrat pri Jumbo-Vismi tako še niso sestavili moštva za Vuelto, taktika bo sprejeta šele po odločitvi, ali bo slovenski as še četrtič zapored naskakoval rdečo majico in s tem skupno zmago.

"Počasi okreva, upamo, da bo nastopil na Vuelti, a je še prezgodaj za reči," je na poizvedovanje VeloNewsa odvrnil trener pri Jumbo-Vismi Mathieu Heijboer. Dirka po Španiji se bo začela 19. avgusta v Belgiji.

V zadnjih sezonah so Nizozemci vselej sestavili moštvo, ki naj bi pomagalo Rogliču do skupne zmage, zdaj zaradi Zasavčevih težav sestava ekipe ostaja še neznanka. "Smer in ambicije ekipe so odvisne od Primoža. Če ne bo mogel nastopiti, bo to povsem spremnilo naš pristop," je o neidelni pripravi na Vuelto še dejal Heijboer.

Zmagovalec Toura Jonas Vingegaard je po zmagoslavju dobil na voljo daljše počitnice, prav tako se na špansko pentljo najverjetneje ne bo podal Tom Dumoulin, ki bo po sezoni sklenil svojo športno pot. Zanekrat so na prvotnem seznamu za Vuelto Sepp Kuss, Rohan Dennis in Robert Gesink.

"Za Seppa je načrtovano, da bo nastopil. Po Touru si je vzel zasluženi teden počitka, nato pa se je začel pripravljati na dirko po Španiji," je sicer le eno ime za zdaj potrdil Heijboer.

V primeru, da bo Roglič nastopil, za njegove največje tekmece veljajo Richard Carapaz, Simon Yates, Remco Evenepoel ter zmagovalec Gira Jai Hindley.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice