Rogličev kolega po operaciji v umetni komi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kolesar moštva Jumbo-Visma po operaciji v umetni komi.
Oglej si celoten članek

Nizozemski kolesar Milan Vader (Jumbo-Visma), moštveni kolega slovenskega asa Primoža Rogliča, je po petkovem grdem padcu v peti etapi na dirki po Baskiji v umetni komi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ta se opira na španske medije, ki citirajo nizozemsko moštvo in univerzitetno bolnišnico v Bilbau.

Vader, sicer nekdanji gorski kolesar, je grdo padel na spustu po enem od številnih klancev v petkovi predzadnji etapi. Sprva so se v medijih pojavljale informacije, da naj bi bil 26-letnik v kritičnem stanju, a je to nizozemsko moštvo še v petek zanikalo.

Na družbenih omrežjih so pri Jumbo-Vismi zapisali, da je Vader v stabilnem stanju, v soboto pa so španski in nizozemski mediji dodali, da so morali 26-letnika operirati zaradi težav z vratno arterijo. Od takrat je v umetni komi.

Bronasti z evropskega prvenstva v olimpijskem krosu leta 2019 ter nizozemski državni prvak v tej disciplini v letih 2019 in 2020 ima po informacijah iz bolnišnice obenem tudi več zlomljenih vretenc, zlomil pa si je tudi ključnico in lopatico, piše dpa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:25 10. April 2022.

    ja no kolesarji se pobijajo kot na fronti v ukrajini.. rally, F1 ni frke.. samo tole na dirkah samo odraža …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.