Velik Rogličev konkurent tarča hudih obtožb

Foto: Epa
Foto: Epa
Eden najboljših kolesarjev na svetu se je znašel v središču medijskega viharja. Sam meni, da neupravičeno.
Oglej si celoten članek

Danski kolesar Jakob Fuglsang se je odzval na dopinške obtožbe danskih medijev in zanikal kakršno koli sodelovanje z razvpitim zdravnikom Lanca Armstronga in številnih drugih kolesarjev Michelom Ferrarijem, ki ima dosmrtno prepoved udejstvovanja v športu.

Tragična realnost Rak sodobnega kolesarstva: "Brez dopinga ne bi dobil pogodbe."

"Zanikam, da sem se srečal z dr. Ferrarijem," je Fuglsang zapisal na Instagramu in dodal: "Nisem seznanjen z nobenim poročilom in lahko potrdim, da pristojni protidopinški organi zoper mene sploh niso sprožili nobenega postopka. Nimam nobenih razlogov, da bi se zagovarjal. Izredno sem zaskrbljen, ker se takšne govorice lahko širijo v tisku."

Danskega kolesarja Astane, lani zmagovalca dirk Criterium du Dauphine, Liege-Bastogne-Liege in etape na Vuelti, naj bi v svojem 24-stranskem obveščevalnem poročilu sodelovanja s Ferrarijem obtožila kolesarska protidopinška agencija.

Fuglsang naj bi se skupaj z moštvenim kolegom Aleksejem Lucenkom, ki je prav tako že zanikal obtožbe, z zdravnikom srečeval v Monaku, Nici, Luganu, kjer je sedež kazahstanske ekipe, Italijan pa naj bi bil z Astano tudi lani na dirki po Kataloniji. To naj bi potrdile tudi priče.

Video Zmagovalec Toura in Rogličev tekmec padel pri veliki hitrosti

Stike s kolesarji Astane je zanikal tudi Ferrari. "Z Astano nisem sodeloval že več kot desetletje, v Monaku nisem bil od leta 1994, v Luganu pa sploh še nikoli," je na svoji spletni strani zapisal Italijan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 04:52 5. Februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 02:06 5. Februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 22:52 4. Februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.