Rogličev povzetek etape: "Malo daljši prost dan"

Foto: Epa primož roglič
Slovenski kolesarji so tretjo etapo dirke po Franciji prestali brez prask.
Oglej si celoten članek

Primož Roglič je tretjo etapo v izjavi za RTV Slovenija označil celo kot "malce daljši prosti dan", medtem ko Tadej Pogačar, ki v skupnem seštevku zaseda četrto mesto, že razmišlja o napadu v torkovi četrti etapi, ki se bo končala z gorskim ciljem na Orcieres-Merlette.

Tour de France Tretja etapa Ewanu, Mezgec najboljši Slovenec

Pogačar je po koncu tretje etape od Nice do Sisterona (198 km) že z nestrpnostjo pogledoval proti zaključku četrte. "Danes je bilo vse skupaj zelo sproščeno, a jutri bo zgodba drugačna. Če bodo noge prave, bom poskušal nekaj storiti," je dejal 21-letnik za spletno stran in družbena omrežja svojega moštva UAE Team Emirates.

Foto: Epa tadej pogačar

Tudi Roglič (Jumbo-Visma) je po etapi slovenskim novinarjem RTV Slovenija v Sisteronu razlagal o mirni tretji etapi. "Malo daljši prosti dan, se temu reče. Dobrodošlo, čeprav je bilo nekaj dežja vmes in je bilo na koncu kar nervozno," je vseeno priznal Roglič, ki je v skupnem seštevku 15. z zaostankom 17 sekund za vodilnim Julianom Alaphilippom.

Hude posledice Najboljši hribolazec trčil v avtomobil svojega moštva

V tretji etapi je bil kot enajsti najboljši od Slovencev Luka Mezgec, ki pa znova ni bil najbolje postavljen v zaključku etape, ki ga je označil kot kaotičnega. "Na koncu je bil kaos, kot smo pričakovali. Ni bilo urejenega sprinterskega vlaka, kolikor sem sam videl. Pač tipičen sprint," je bil v izjavi za RTV Slovenija nekoliko nejevoljen 32-letni kolesar ekipe Mitchelton-Scott.

V torek bo od slovenskih kolesarjev Mezgec po vsej verjetnosti najbolj trpel, medtem ko bosta Pogačar in Roglič med favoriti za etapno zmago in rumeno majico. V vlogi pomočnikov v svojih moštvih bosta Matej Mohorič (Bahrain-McLaren) in Jan Polanc (UAE Team Emirates).

Četrta etapa kolesarske dirke po Franciji bo namreč prva z gorskim ciljem. Najboljše na Touru čaka 160,5 kilometrov dolga etapa od Sisterona do Orcieres-Merletta na 1825 metrih nadmorske višine. Zadnji vzpon je dolg dobrih sedem kilometrov s povprečnim naklonom 6,7 odstotka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.